ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαβρόφ: Ρωσία και Ελλάδα έχουν στενούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης
© Sputnik/ Anton Denisov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ: Ρωσία και Ελλάδα έχουν στενούς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης

Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης αναφέρεται στο μήνυμα του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που απηύθυνε στο κοινωνικό- πολιτικό φόρουμ των συνδέσμων φιλίας Ρωσίας και Ελλάδας.

«Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς ειλικρινούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει μεταξύ των λαών των δύο χωρών πηγάζει από τα βάθη των αιώνων, βασίζεται στην πολιτιστική εγγύτητα, τις κοινές πνευματικές αξίες, την ορθόδοξη πολιτιστική παράδοση. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι στην Αθήνα μνημονεύουν την σημαντική συμβολή της Ρωσίας, στην απελευθέρωση της Ελλάδας» αναφέρεται στο μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών που ανέγνωσε ενώπιον των συμμετεχόντων στο φόρουμ, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.

Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ένδοξες σελίδες του κοινού μας παρελθόντος συνιστούν σταθερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, για την ευημερία των πολιτών μας και προς το συμφέρον της ενίσχυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ασφάλειας και σταθερότητας».

«Το πλούσιο πρόγραμμα της συνάντησης σας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους και η αντιπροσωπευτική σύνθεση των συμμετεχόντων της, επιβεβαιώνουν την ανάγκη της κοινωνικής διπλωματίας στην υπόθεση της αναζήτησης των βέλτιστων τρόπων που απαιτούνται για την δυναμική ανάπτυξη» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμα του, ο οποίος ευχήθηκε στους συμμετέχοντες, οι εργασίες του φόρουμ να είναι γόνιμες και τις καλύτερες προσδοκίες.

Πηγή: www.ria.ru