ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Μόσχα τονίζει την εγγύτητα στις προσεγγίσεις Ελλάδας-Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μόσχα τονίζει την εγγύτητα στις προσεγγίσεις Ελλάδας-Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα

Η Μόσχα επισημαίνει την εγγύτητα που υπάρχει στις προσεγγίσεις Ρωσίας και Ελλάδας στα κύρια διεθνή ζητήματα, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, αποτιμώντας την επίσκεψη εργασίας του στην Ελλάδα.

«Κατά την διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων  με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτριο Παρασκευόπουλο, που έλαβαν χώρα στις 7 Οκτωβρίου, συζητήθηκε εκτενώς η τρέχουσα κατάσταση της  ρωσο-ελληνικής  συνεργασίας στον πολιτικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ανθρωπιστικό τομέα, όπως και σε άλλους τομείς,  καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας Ρωσίας και Ρωσίας Ελλάδας 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.    

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι «η συζήτηση θεμάτων που βρίσκονται στη διεθνή ημερήσια διάταξη ανέδειξε εκ νέου την εγγύτητα στις προσεγγίσεις των βασικών περιφερειακών ζητημάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται, επίσης, ότι, «κατά την συζήτηση επίκαιρων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις τρέχουσες σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και σε ζητήματα που αφορούν το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ. Επισημάνθηκε η κοινή αντίληψη, ως προς το ότι μοναδικός τρόπος επίλυσης της συριακής κρίσης είναι η ειρηνική διευθέτηση. Τα μέρη τάχθηκαν υπέρ της συνεπούς εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν η κρίση στην Ουκρανία».      

"Εκτός των άλλων, κατατέθηκε προς υπογραφή σχέδιο διυπουργικών διαβουλεύσεων για την περίοδο  2017-2019", αναφέρεται, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.   

Πηγή: www.ria.ru