ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου
© Sputnik/Aleksey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε- μιλώντας σε ρώσους δημοσιογράφους —ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.

Το Σάββατο ο κ. Μεσκόφ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, παρέστη στα αποκαλυπτήρια μνημειακής πλάκας που έγιναν στην πρώτη κατοικία του κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στον Πόρο, για την αποκατάσταση των επίσημων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το 1828, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μεσκόφ συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτριο Παρασκευόπουλο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Κύριος σκοπός της επίσκεψης μου ήταν η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης —στις αρχές Νοεμβρίου- του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μεσκόφ.

«Υπήρξαν πολλές συναντήσεις και με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον ομόλογο μου, γενικό γραμματέα του υπουργείου. Συζητήσαμε όλο το πλαίσιο των ρωσο-ελληνικών σχέσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική κατάσταση στον κόσμο, στην Ευρώπη, δεδομένων και των κυρώσεων δεν είναι απλή. Και, η Μόσχα και η Αθήνα θέλουν να υπάρξουν οι λιγότερες συνέπιες για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Έχουμε πρόθεση να αναπτύξουμε την συνεργασία μας στον επενδυτικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Μεσκόφ.

Επισήμανε δε, ότι, "συζητήθηκαν και τα βασικά διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Συρία".

«Υπάρχει μέγιστη κατανόηση μεταξύ ρώσων και ελλήνων συναδέλφων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρώσος αξιωματούχος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, "η ρωσική θέση όσον αφορά τις κυρώσεις είναι πολύ γνωστή και λέει «δεν επιβάλλαμε εμείς τις κυρώσεις και δεν είμαστε μείς που θα ζητήσουμε την άρση τους»".

"Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της πολιτικής των κυρώσεων, δεν οδηγεί πουθενά" δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: www.ria.ru