ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η  Ρωσία παρέτεινε για λίγα εικοσιτετράωρα την “ανθρωπιστική παύση” στο Χαλέπι
© Sputnik/Sergey Mamontov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρωσία παρέτεινε για λίγα εικοσιτετράωρα την “ανθρωπιστική παύση” στο Χαλέπι

Η Ρωσία παρέτεινε για λίγα εικοσιτετράωρα την «ανθρωπιστική παύση» στο Χαλέπι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου. 

«Η παράταση της ''ανθρωπιστικής παύσης'' στο Χαλέπι, είχε την έγκριση της ηγεσίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ΟΗΕ, επίσης, εκτιμά, ότι η ''ανθρωπιστική παύση'' στο ανατολικό Χαλέπι θα παραταθεί για τέσσερις μέρες και θα βοηθήσει στο να εγκαταλείψουν την πόλη εκατοντάδες τραυματίες  και ασθενείς μαζί με τις οικογένειες τους. Όπως δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Γιαν Έγκελαν, ο οργανισμός προτίθεται αυτές τις μέρες να αποστείλει στο Χαλέπι φάρμακα και τρόφιμα. 

Νωρίτερα, οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ κατά των  αμάχων που επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το Χαλέπι, μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου στην συνοικία Μπουστάν αλ Κάσρ. Μερικά άτομα τραυματίσθηκαν. Μεταδόθηκε επίσης ότι οι τρομοκράτες της «Ντζεχμπάτ αν-Νουσρα» απείλησαν ότι θα εκτελέσουν όλους, όσοι θέλουν να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι.   

Η ''ανθρωπιστική παύση'' στο Χαλέπι ισχύει από τις 08.00 το πρωί της 20ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις σταμάτησαν να πλήττουν στόχους των τρομοκρατών στο Χαλέπι από την Τρίτη. Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, επισημαίνει, ότι η «ανθρωπιστική παύση» δίνει την δυνατότητα στους αμάχους και μαχητές της ένοπλης αντιπολίτευσης να εγκαταλείψουν την πόλη. Συνολικά, έχουν ορισθεί δύο διάδρομοι μέσω των οποίων μπορούν να φύγουν οι μαχητές και έξι για τους αμάχους. Το Κρεμλίνο αποφάσισε να παρατείνει την «ανθρωπιστική παύση», υπό τον όρο ότι οι τρομοκράτες, δεν θα την εκμεταλλευθούν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.

Πηγή: www.ria.ru