ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση: Το 84% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν
© Sputnik/Michael Klimentyev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Το 84% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν

Το ποσοστό των Ρώσων που εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο τον Ιούλιο ανέρχονταν στο 82%, έφθασε τον Οκτώβριο στο 84%, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα πορεύεται προς την σωστή κατεύθυνση, όπως συμπεραίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το «Λεβάντα Τσέντρ».    

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21-24 Οκτωβρίου του 2016 σε 137 κατοικημένες περιοχές, σε 48 περιφέρειες της Ρωσίας, σε δείγμα 1600 ατόμων. Το στατιστικό λάθος δεν υπερβαίνει το 3,4%.    

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, οι Ρώσοι  ενέκριναν σε ποσοστό 82% το έργο του Πούτιν, αλλά τον Οκτώβριο το ποσοστό αυτό ενισχύθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες  φθάνοντας το 84%. Στην παρούσα φάση, το 16% σύμφωνα με την δημοσκόπηση, δεν εγκρίνει γενικά το έργο του ρώσου προέδρου. Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2015, το ποσοστό των ρώσων που ενέκρινε το έργο του Πούτιν έφθανε το 88%.       

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του «Λεβάντα Τσέντρ», το 55% των Ρώσων θεωρεί ότι η χώρα πορεύεται προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εφέτος, καθώς τον Σεπτέμβριο την ίδια άποψη είχε το 50%, ενώ πριν από ένα χρόνο, το ποσοστό αυτό έφθανε το 61%. 

Το 30% πάντως έχει την άποψη ότι η χώρα δεν πορεύεται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο την ίδια άποψη είχε το 32% και 33% αντίστοιχα, δηλαδή το ένα τρίτο των ερωτηθέντων. 

Πηγή: www.ria.ru