ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ.Βασιλείου: το Κυπριακό μπορεί να λυθεί χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Βασιλείου: το Κυπριακό μπορεί να λυθεί χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις

Η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γεωργίου Βασιλείου «Στοχασμοί για το παρελθόν και το μέλλον», έγινε χθες 31 Οκτωμβρίου.

«Η λύση του κυπριακού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος του κυπριακού λαού, είναι το βασικό, κύριο θέμα του βιβλίου αυτού» παρατήρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του προεδρείου της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικών Οργανώσεων «ΡΑΜΣ» (Ρωσική Ένωση Διεθνούς Συνεργασίας) Γκεόργκι Μουράτοφ μιλώντας στην εκδήλωση. Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι κολοσσιαία η συνεισφορά του Γεώργιου Βασιλείου στην ανάπτυξη της ίδιας της Δημοκρατίας της Κύπρου και των ρώσο-κυπριακών σχέσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βιβλίο του διατυπώνει τις σκέψεις του, για την λύση που πρέπει να υπάρξει στο πλαίσιο της διευθέτησης του Κυπριακού. Ο Μουράτοφ υπογράμμισε ότι "ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η Ρωσική Ομοσπονδία στο θέμα αυτό. Ο πρόεδρος Βασιλείου, συνέχισε, πιστεύει κατηγορηματικά, ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο, εάν δεν υπάρξουν οι τόσο αρνητικές έξωθεν παρεμβάσεις, όπως συνέβη το 1974, εξαιτίας των οποίων, μέχρι σήμερα υπάρχουν στην Κύπρο στρατεύματα κατοχής".

«Μεταξύ των Κυπρίων πρέπει να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση, η οποία θα ενδυναμώσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Εμείς προσβλέπουμε στο ότι μια τέτοια λύση, θα επηρεάσει θετικά και θα ευνοήσει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου» κατέληξε ο Μουράτοφ.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr