ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πούτιν επέκρινε την ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής
© Sputnik/Dmitry Vinogradov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν επέκρινε την ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής «δεν είναι και η καλύτερη», γεγονός που —όπως τονίζεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti — "το δείχνουν τα κραυγαλέα εγκλήματα που διαπράττουν μετανάστες, και πως η Ρωσία πρέπει να βασιστεί στην δική της εμπειρία".  

«Ας βασιστούμε στην δική μας εμπειρία, η ευρωπαϊκή εμπειρία αυτή τη στιγμή δεν είναι και η καλύτερη» δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στην συνεδρίαση του συμβουλίου διεθνών σχέσεων.  

«Δεν είδατε τι συμβαίνει… Ένας μετανάστης βίασε ένα παιδί σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαστήριο τον δικαιολόγησε επικαλούμενο δύο λόγους: ότι δεν γνωρίζει καλά τη γλώσσα της χώρας διαμονής και δεν κατάλαβε ότι το αγοράκι,και ήταν αγοράκι, αντιδρούσε. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι συμβαίνει εκεί πέρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν χάνονται οι παραδοσιακές εθνικές αξίες και πράγματι δεν ξέρω ποια εξήγηση μπορεί δώσει κανείς, να νοιώθει υπόλογος μπροστά σ΄ αυτούς τους μετανάστες ή κάτι ακόμη; Τι συμβαίνει εκεί, είναι ακατανόητο» ήταν η απάντηση του ρώσου προέδρου.

«Όμως η κοινωνία, η οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί τα παιδιά της, δεν έχει αύριο, δεν έχει μέλλον. Γι' αυτό, η εμπειρία που έχουν, θα το πώς ευθέως δεν είναι και η καλύτερη. Ενώ εμείς έχουμε μια χιλιετή ιστορία διαμόρφωσης ενός πολυεθνικούς κράτους και η εμπειρία μας αυτή είναι πολύ πιο βαθιά. Εκεί υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα, γι αυτήν ακριβώς την εμπειρία μιλάμε τώρα, όμως είναι βαθύτερη και στηρίζεται σε καλύτερες βάσεις, από αυτή που έχουν άλλες χώρες», είπε ο Πούτιν. 

Ο ρώσος πρόεδρος, εν μέρει αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των μικρών λαών της Ρωσίας.

«Έχουμε το πρόβλημα των μικρών λαών. Ας μας βοηθήσει ο θεός να μην ξεχάσουμε κανέναν. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς πόσοι είναι οι λαοί. Μερικοί λένε πως είναι 160, άλλοι 169 και άλλοι πως είναι 93» διευκρίνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: www.ria.ru