ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΜΕ: ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο θα πλήξει θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΜΕ: ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο θα πλήξει θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι

Μοίρα ρωσικών πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» ετοιμάζεται —στα προσεχή εικοσιτετράωρα —να καταφέρει πλήγματα σε θέσεις ανταρτών στην πόλη του Χαλεπίου, όπως γράφει η ιστοσελίδα Gazeta.ru, επικαλούμενη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.   

Όπως ανέφερε η πηγή της ιστοσελίδας, η επίθεση με πυραύλους τύπου «Καλίμπρ» και της ναυτικής αεροπορίας, θα έχει ως στόχο θέσεις ανταρτών που βρίσκονται σε σημεία πρόσβασης προς την πόλη, και όχι σε συνοικίες.

Η μοίρα του στόλου της Βόρειας θάλασσας έφθασε με αποστολή στη Μεσόγειο στις 15 Οκτωβρίου σύμφωνα με το σχέδιο πολεμικής ετοιμότητας. Στην μοίρα του στόλου, εκτός από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», εντάσσονται το μεγάλο πυραυλοφόρο θωρηκτό  «Μέγας Πέτρος», τα πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου  «Σεβεραμόρσκ» και «Αντιναύαρχος Κουλακόφ», καθώς και πλοία συνοδείας.   

Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση στο Χαλέπι έγινε εξαιρετικά τεταμένη καθώς εντός της πόλης και στα περίχωρα τής διεξάγονται σκληρές μάχες. Στις 18 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή να σταματήσουν οι αεροπορικές πτήσεις πάνω απ΄την πόλη και οι αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Πηγή: www.ria.ru