ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τέλος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υποστηρίζει ο Ρ. Μιτερλένερ
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τέλος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υποστηρίζει ο Ρ. Μιτερλένερ

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μιτερλένερ, υποστηρίζει το τέλος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Κατά της κλιμάκωσης ή της παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τάχθηκε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος —με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, στις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Βιέννη με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλγιουκάγεφ.

Οι κυρώσεις, δεν είναι ο σωστός δρόμος για την οικοδόμηση στο μέλλον καλών συνεργασιών, τόνισε, παραπέμποντας ταυτόχρονα στην Διαδικασία του Μινσκ, η οποία, όπως σημείωσε, πρέπει να εφαρμοστεί και από τις δύο πλευρές.

Στις συνομιλίες τους, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την βούληση των δύο πλευρών για παραπέρα εντατικοποίηση των παραδοσιακά καλών εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Αυστρία και στην Ρωσία, και ως νέο βήμα για αυτή την εντατικοποίηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2017 το "Έτος Τουρισμού Αυστρίας — Ρωσίας".

Σύμφωνα με τον Ράινχολντ Μιτερλένερ, κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, είχε επιβεβαιωθεί η καλή συνεργασία, ενώ με νέα εγχειρήματα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2018, αλλά και εκδηλώσεις στον τομέα του τουρισμού, θα βελτιωθούν περαιτέρω οι οικονομικές και κοινωνικές επαφές.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας, υπογράμμισε την καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων αυστριακών επιχειρήσεων στην Ρωσία και παρέπεμψε στις περαιτέρω δυνατότητες της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα και σε προγράμματα υποδομών, τονίζοντας πως η Αυστρία υπήρξε πάντα μία γεφυροποιός χώρα ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση και η Ρωσία υπολογίζει και στο μέλλον σε μία διαρκή συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ