ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός δεν απειλεί κανέναν
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός δεν απειλεί κανέναν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε- για μια ακόμη φορά — την απορία του για τις ανησυχίες που διατυπώνει η Δύση, σε σχέση με τα στρατιωτικά γυμνάσια του ρωσικού στρατού.

"Ο στρατός μας δεν απειλεί κανέναν. Θέλω για μια ακόμη φορά να το υπογραμμίσω, ώστε να το ακούσουν όλοι και όχι μόνο όσοι κάθονται εδώ", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια της συνάντησης που ειχε με στελέχη της επιχείρησης "Αβτοντίζελ" στην πόλη Γιαροσλάβλ.   

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός έχει εκσυχρονισθεί και είναι ισχυρός. Υπογράμμισε δε, ότι, στις ένοπλες δυνάμεις γίνονται περισσότερες  εκπαιδευτικές ασκήσεις, γυμνάσια και αιφνίδιες ασκήσεις ετοιμότητας, οι οποίες  — όπως ανέφερε χαρακτηριστικά —"για κάποιους λόγους ανησυχούν τους εταίρους μας".     

"Όταν εκείνοι πραγματοποιούν κάποια γυμνάσια, δεν ανησχυχούμε, αλλά εκείνοι (σ.σ. όταν εμείς κάνουμε γυμνάσια)  όλως περιέργως αμέσως γίνονται νευρικοί, τόσο νευρικοί", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

"Επαναλαμβάνω, κι αυτό έχει σημασία, εμείς δεν απειλούμε κανέναν και δεν έχουμε την πρόθεση να απειλήσουμε κανέναν.  Άλλωστε, γιατί να το κάνουμε; Η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο, και σ αυτό έχω αναφερθεί,  όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να διασφαλίσουμε με σιγουριά την ασφάλεια της δικής μας χώρας, του δικού μας λαού. Ο στρατός μας είναι σε θέση να το κάνει αυτό και θα συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του".

Ο κ. Πούτιν ανέφερε — επίσης — ότι, σήμερα στη Ρωσία υλοποιείται το πρόγραμμα εκσυχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες δεν πρέπει απλώς να είναι συνεκτικές αλλά και πολύ ισχυρές. Ο ρώσος πρόεδρος ανήγγειλε ότι θα συνεχισθούν οι  διαρθρωτικές αλλαγές, όπως επίσης  ότι θα συνεχισθεί ο εξορθολογισμός της αριθμητικής δύναμης του στρατού χωρίς να υπάρξουν μαζικές  περικοπές.  

Σημείωσε δε, ότι, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων στις ένοπλες δυνάμεις, στην στρατιωτική και τεχνολογική κατασκοπεία, στα συστήματα επικοινωνίας καθώς και στα σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας και τεχνολογίας.

Πηγή: www.ria.ru