ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρώσος αξιωματούχος, για πρώτη φορά, αντιπρόεδρος της Interpol
© EPA/WALLACE WOON
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρώσος αξιωματούχος, για πρώτη φορά, αντιπρόεδρος της Interpol

Ο συνταγματάρχης της ρωσικής αστυνομίας Αλεξάντερ Προκοπτσούκ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 85η Γενική Συνέλευση της Interpol και επικεφαλής του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου της Interpol στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, εξελέγη και αντιπρόεδρος της Interpol.

Η Γενική Συνέλευση της Interpol πραγματοποιείται στην νήσο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ο Προκοπτσούκ είναι ο πρώτος Ρώσος αξιωματούχος που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος, από το 1990. Ο Προκοπτσούκ έχει στο ενεργητικό του, 30 χρόνια υπηρεσίας, σε δράσεις καταπολέμησης εγκλημάτων, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, "ένας Ρώσος πολίτης όχι μόνο ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου (σ.σ. του αρμόδιου τμήματος) για την Ευρώπη από τη στιγμή ένταξης της χώρας μας στον Οργανισμό, αλλά εξελέγη με 127 ψήφους υπέρ, δέκα κατά και οκτώ αποχές".

Ο κ. Προκοπτσούκ έχει ενεργό δράση σε μία σειρά από δραστηριότητες του τμήματος Ευρώπης του Οργανισμού και πριν από δύο χρόνια εξελέγη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της. Επίσης, συμμετείχε στη διαδικασία των εσωτερικών διαβουλεύσεων με τα κράτη μέλη της Interpol από όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προκοπτσούκ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι, η εκλογή του σ' αυτή τη θέση αποτελεί αναγνώριση της υψηλού επιπέδου συνεργασίας που επετεύχθη από τη στιγμή που η τότε Σοβιετική Ένωση εντάχθηκε στον Οργανισμό.

Πηγή: www.ria.ru