ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραμπ: Στόχος, οι καλές σχέσεις με την Ρωσία
© EPA/PETER FOLEY
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Στόχος, οι καλές σχέσεις με την Ρωσία

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times ότι στόχος του είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία, αναφέρει σε τηλεγράφημά του, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Νομίζω, ότι θα ήθελα να έχω καλές σχέσεις με την Ρωσία και νομίζω ότι κι εκείνοι θα ήθελαν να τα βρουν μαζί μας. Αυτό είναι προς το κοινό μας συμφέρον» δήλωσε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στους τομείς με τους οποίους θα ήθελε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο κ. Τραμπ επεσήμανε τον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τραμπ. ¨Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου, οι δύο πολιτικοί αξιολογώντας την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ συμφώνησαν ότι δεν είναι ικανοποιητική και ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να εξομαλυνθεί.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθούν οι σχέσεις όχι μόνο με την Ρωσία αλλά και με άλλες χώρες.

Πηγή: www.ria.ru