ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πούτιν ενέκρινε το νέο Δόγμα ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν ενέκρινε το νέο Δόγμα ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν ενέκρινε με διάταγμα, που υπέγραψε στις 5 Δεκεμβρίου και τέθηκε σε ισχύ την ίδια μέρα, το νέο Δόγμα ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο στην επικράτεια της Ρωσίας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή πύλη θεσμικής ενημέρωσης.

Αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων

Μία από τις κατευθύνσεις του νέου Δόγματος υπήρξε ο στρατηγικού χαρακτήρας περιορισμός και αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, οι οποίες μπορούν να ανακύψουν με την χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στον κυβερνοχώρο.

«Στρατηγικός στόχος στην διασφάλιση της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας και της ισότιμης στρατηγικής συνεργασίας, είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού συστήματος μη συγκρουσιακών διακρατικών σχέσεων στον Κυβερνοχώρο» επισημαίνεται στο διάταγμα.

Ο αριθμός των επιθέσεων αυξάνεται

Στο Δόγμα αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών χρησιμοποιούν τις «ψυχολογικού χαρακτήρα επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στον κόσμο, γεγονός που οδηγεί «στην υπονόμευση της κυριαρχίας και στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας άλλων κρατών».

Παράλληλα ο αριθμός των συντονισμένων επιθέσεων σε σημαντικές ρωσικές μονάδες αυξάνεται, ενώ εντείνεται η ξένη κατασκοπευτική δραστηριότητα εναντίον της χώρας.

Μία από τις κατευθύνσεις του Δόγματος που ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Διακρίσεις εις βάρος των ρωσικών ΜΜΕ

Στο Δόγμα ασφάλειας του κυβερνοχώρου επισημαίνεται επίσης ότι στα ρωσικά ΜΜΕ υφίστανται στο εξωτερικό απροκάλυπτες διακρίσεις.

«Στους Ρώσους δημοσιογράφους προβάλλουν εμπόδια όταν επιχειρήσουν να ασκήσουν τον δημοσιογραφικό τους λειτούργημα» αναφέρεται στο νέο Δόγμα.

Υπογραμμίζεται ότι τα ξένα ΜΜΕ αξιολογούν με προκατάληψη την ρωσική εθνική πολιτική και μάλιστα ο αριθμός των παρόμοιων προσεγγίσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυξάνεται.

Πηγή: www.ria.ru