ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Μόσχα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Μόσχα

Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα επισκεφθεί τη Μόσχα από 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2016.

Ο κ. Βούτσης θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους των δύο νομοθετικών σωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Vyacheslav Volodin και την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κυρία Valentina Matvienko. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση της κ. Matvienko, θα μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Εξάλλου, ο κ. Βούτσης από κοινού με τον κ. Volodin και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κυρία Λυδία Κονιόρδου θα παραστούν στην επίσημη εκδήλωση για την ολοκλήρωση του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία 2016, που θα λάβει χώρα στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Βούτσης θα παραστεί επίσης στα εγκαίνια της έκθεσης Μποκόρου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Κατά την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, τον Πρέσβη κ. Ηλία Κλη ως Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και Συντονιστή για το Έτος 2016, τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής, Πρέσβη επί τιμή κ. Σπύρο Θεοχαρόπουλο, τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Βουλής, κυρία Νάγια Μήλιου, και την Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης της Βουλής, κυρία Αδαμαντία Καρυοφύλλη.

Πηγή: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ