ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεντβέντεφ:Ουσιαστικά αποτελέσματα στη “μάχη” κατά της διαφθοράς
© Sputnik/Alexander Astafyev
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεντβέντεφ:Ουσιαστικά αποτελέσματα στη “μάχη” κατά της διαφθοράς

Ουσιαστικά αποτελέσματα στη "μάχη" κατά της διαφθοράς γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά στην καθημερινότητα των πολιτών, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν "προϊόν" των σημαντικών αλλαγών που συντελέστηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης και καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Οι νόμοι κατά της διαφθοράς εφαρμόζονται  στην πράξη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Πράγματι τα τελευταία χρόνια σ' αυτό τον εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας τομέα (σ.σ. στην καταπολέμηση της διαφθοράς) υπήρξαν ιδιαίτερα ουσιαστικές αλλαγές» δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κ Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στο πρώτο πακέτο μέτρων κατά της διαφθοράς, το 2009, όταν ελήφθησαν — όπως είπε —«σημαντικότατες νομοθετικές αποφάσεις», που αφορούσαν τις ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων, τις φορολογικές δηλώσεις και την σύγκρουση συμφερόντων. Εξάλλου, τόνισε ότι, «οι αποφάσεις αυτές βελτιώθηκαν περαιτέρω  κατά την διάρκεια  των ετών 2012,2013 και 2014».

«Στην παρούσα φάση διαθέτουμε —ένα καλό νομοθετικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς που  συνάδει με την διεθνή πρακτική», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.            

« Από το 2012 οι ανακριτικές αρχές, παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη 50 χιλιάδες υποθέσεις που σχετίζονται με την διαφθορά, εκ των οποίων οι 3,5 χιλιάδες αφορούσαν  πρόσωπα που κατείχαν διάφορα αξιώματα στον δημόσιο τομέα.  Περισσότεροι από χίλιοι, ήταν αναπληρωτές δημάρχων, αντιδήμαρχοι, και ακόμη 1300 αιρετοί εκπρόσωποι σε διάφορες βαθμίδες της εξουσίας» είπε ο κ. Μεντβέντεφ. 

Πηγή: www.ria.ru