ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρωσία: Χίλιοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία
© Sputnik/Mikhail Alaeddin
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσία: Χίλιοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Τουλάχιστον χίλιους τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μετέφερε — στη Συρία — ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώτος αναπληρωτής  του ρώσου υπουργού Άμυνας στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, υπογραμμίζει — σε τηλεγράφημά του — το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο κ. Γκεράσιμοφ ανακοίνωσε ότι, στο Χαλέπι άρχισε να λειτουργεί κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας και να δραστηριοποιούνται στρατιωτικοί ειδικοί στον τομέα της αποναρκοθέτησης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, καθημερινά χάνουν την ζωή τους άμαχοι από τα πυρά της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης». Σ' αυτό το σημείο, ο κ. Γκεράσιμοφ υπενθύμισε ότι "στις 5 Δεκεμβρίου, μαχητές της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" παραβιάζοντας κάθε κανόνα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, έβαλαν κατά του ρωσικού κινητού νοσοκομείου εκστρατείας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο ρωσίδες νοσοκόμες και να τραυματιστεί σοβαρά ένας γιατρός".   

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μόνο με κοινές προσπάθειες θα αποκατασταθεί η ασφάλεια και θα αντιμετωπισθεί η διεθνής τρομοκρατία, όπως κι άλλες σύγχρονες προκλήσεις και απειλές, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Πηγή: www.ria.ru