ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυξάνεται ο αριθμός των δυσαρεστημένων στη Γερμανία, από την ροή των προσφύγων στη χώρα
© Sputnik/Sergey Stroitelev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των δυσαρεστημένων στη Γερμανία, από την ροή των προσφύγων στη χώρα

Μείωση 7%, μόλις ένα μήνα μετά τα γεγονότα στην Κολωνία, κατέγραψε ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τους πρόσφυγες στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία από τη γνωστή βρετανική εταιρεία ερευνών Populus για το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων και το ραδιόφωνο του Σπούτνικ.

Απαντώντας στην ερώτηση:" πρέπει ή όχι η κυβέρνηση της Γερμανίας να δέχεται πρόσφυγες", το 41% των Γερμανών πολιτών απάντησε αρνητικά, ποσοστό κατά 6% μεγαλύτερο από εκείνο παρόμοιας έρευνας που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2015.  Το ποσοστό εκείνων που απάντησε θετικά μειώθηκε κατά 7%, γεγονός που στατιστικά αποτελεί σημαντική πτώση, και τώρα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 51%,  έναντι 58% στην προηγούμενη έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 25 Σεπτεβρίου έως 15 Οκτωβρίου του 2015, και από τις 3 έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2016. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού κατά φύλο,  ηλικία και τόπο διαμονής. Το επίπεδο εμπιστοσύνης για τα δεδομένα σε ολόκληρη τη χώρα είναι +/- 3,1%, σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95%.

Πηγή: www.ria.ru