ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ρωσικό εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα θα πωλείται σε τιμή κόστους
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα θα πωλείται σε τιμή κόστους

Το να κερδοσκοπείς εκμεταλλευόμενος την επιδημία του ιού Έμπολα, είναι ανήθικο, η τιμή αγοράς του ρωσικού εμβολίου κατά του Έμπολα θα είναι τιμή κόστους, δήλωσε η Ρωσίδα Υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκαβαρτσόβα.

«Το κόστος του δικού μας εμβολίου δεν είναι πολύ μεγάλο. Δεν θα αναφερθώ σε αριθμούς, είναι βέβαια σαφές ότι η αγορά είναι αγορά, αλλά, πρέπει να υπάρχει κατανόηση ως προς το ότι, το εμβόλιο αυτό είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης αυτής θανατηφόρου επιδημίας. Το να προσβλέπεις στο κέρδος σε τέτοιες καταστάσεις είναι ανήθικο. Έτσι, η τιμή του εμβολίου θα κυμανθεί στα επίπεδα της τιμής κόστους και της αναγκαίας κερδοφορίας για να διασφαλιστεί η παρασκευή του», δήλωσε σε συνέντευξη της στο RT (Russia Today))η Σκαβάρτσοβα.

Έξαρση της επιδημίας του Έμπολα καταγράφηκε το Φεβρουάριο του 2014, στη Γουινέα, ενώ στη συνέχεια ο ιός μεταδόθηκε στην γειτονική Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία. Από την αρχή της επιδημίας στις τρεις αυτές χώρες έχουν πεθάνει από τη νόσο περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 28.000 μολύνθηκαν από τον επικίνδυνο αυτό ιό.

Πηγή: www.ria.ru