ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Γέφυρα” επικοινωνίας μαθητών από το Ντονμπάς και τη Συρία με την Αθήνα
© ANA-MPA/EPA/Мохаммед Бадра
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Γέφυρα” επικοινωνίας μαθητών από το Ντονμπάς και τη Συρία με την Αθήνα

Το "Ινστιτούτο Ντοστογιέφσκι" παρουσιάζει την έκθεση που διοργανώνει ο Διεθνή Οργανισμός Mir Mirou.

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών από τις εμπόλεμες ζώνες του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και τη Συρία παρουσιάζει ο πολιτιστικός σύλλογος "Ινστιτούτο Ντοστογιέφσκι" στον "Χώρο Ντοστογιέφσκι" (Κωλέττη 14, στα Εξάρχεια της Αθήνας). Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου. Στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί τηλεσυνδιάσκεψη με μαθητές από την Ελλάδα και μαθητές από το Ντονμπάς, τη Μόσχα και το Ντέγκεντορφ της Γερμανίας.

© Sputnik/ Igor Maslov

Η έκθεση, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Mir Mirou (Ειρήνη για την Ειρήνη), έχει ήδη επισκεφτεί τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Ζαφείρης, μέλος του συλλόγου, που αποτελείται από Έλληνες και Ρώσους. Σε κάθε μέρος φιλοξενούνται επίσης ζωγραφιές παιδιών από τα εκεί σχολεία, σαν μορφή διαλόγου, ενώ λαμβάνει χώρα γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, όπως θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο, με τηλεδιάσκεψη. «Μετά από κάθε έκθεση, οι καινούργιες ζωγραφιές μπαίνουν στη βαλίτσα και μεταφέρονται στην επόμενη πόλη. Έτσι σε κάθε πόλη προστίθενται γράμματα και ζωγραφιές», εξηγεί ο κ. Ζαφείρης.

«Η ώρα της τηλεγέφυρας αποφασίστηκε να είναι στις 12.00, γιατί στο Ντονμπάς η κυκλοφορία δεν είναι εύκολη, μετά τις 3.00-4.00 η ώρα ο κόσμος δεν βγαίνει εύκολα στο δρόμο, λόγω συγκρούσεων, βομβών κλπ.», περιγράφει ο κ. Ζαφείρης.

© Sputnik/ Mikhail Voskresenskiy

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στο λόφο της Πνύκας, στις 17.00 δρώμενο από το πρώτο θεατρικό έργο, μια σουρεαλιστική κωμωδία, του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι "Μυστήριο Β".

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Φεβρουαρίου και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ