ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο στρατός μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο στρατός μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα

Ένας συντριπτικός αριθμός Ρώσων (89%) δηλώνουν σίγουροι ότι σε περίπτωση πολεμικής απειλής, ο ρωσικός στρατός θα μπορέσει να προστατεύσει το λαό, ανέφερε το Παν-ρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης, την Πέμπτη, βάσει των αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας.

«Η προσδοκία για ένα δυνατό στρατό είναι αδιαμφισβήτητη: Το 88% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι ο στρατός αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μεταξύ των νέων αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο, όμως και πάλι συνιστά ένα συντριπτικό ποσοστό (78%). Σχεδόν ένας στους δύο (45%) τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της επιρροής του στρατού στην κοινωνία. Την αντίθετη άποψη υποστηρίζει μόλις το 5%», επισημαίνεται στην έρευνα.

Οι θετικές γνώμες για το έργο του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του κυμαίνονται, επίσης, σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα (84% και 88%, αντίστοιχα). Ένας στους δύο Ρώσους (57%) θα ήθελε οι συγγενείς του να υπηρετήσουν στο στρατό. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο της πληροφόρησης του πληθυσμού για την κατάσταση και τις υποθέσεις του στρατού, οι απαντήσεις «μοιράστηκαν» σχεδόν σε ίσα ποσοστά: Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνωρίζει για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα, ενώ 48% απάντησε αρνητικά.

© Sputnik/Evgeny Epachintsev

Νωρίτερα, μια έρευνα πάνω σε ανάλογο θέμα, τις παραμονές της Ημέρας του υπερασπιστή της Πατρίδας, δημοσιοποίησε και το Κέντρο Λεβάντα. Και τα δικά τους δεδομένα επιβεβαιώνουν την υψηλή εκτίμηση που τρέφει ο πληθυσμός της χώρας για το στρατό.

Η έρευνα διεξήχθη στο τέλος του χρόνου υπό μορφή παν-ρωσικής δημοσκόπησης σε 130 σημεία μεταξύ 1600 ατόμων.
Το περιθώριο στατιστικού λάθους δεν υπερβαίνει το 3,5%. Πέραν αυτών, διενεργήθηκε ξεχωριστή δημοσκόπηση για τα άτομα που δε βρίσκονται ακόμη σε ηλικία στράτευσης, και για τους στρατιώτες.

Πηγή: www.ria.ru