ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάνω από 80 εκδηλώσεις της Ελλάδας στη Ρωσία στο πλαίσιο του ελληνορωσικού έτους
© АПЕ-МПЕ/ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 80 εκδηλώσεις της Ελλάδας στη Ρωσία στο πλαίσιο του ελληνορωσικού έτους

Περισσότερες από 80 εκδηλώσεις και δράσεις κυρίως σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη αλλά και σε πόλεις της ρωσικής περιφέρειας με δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου, θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, όπως αναφέρει η ΓΓΕΕ. Ο κατάλογος των δράσεων έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί και αναμένεται να υπογραφεί μαζί με τον αντίστοιχο της ρωσικής πλευράς σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου, με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Πριχόντκο, ο οποίος θα κηρύξει και την επίσημη έναρξη του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται ο αρχαίος και βυζαντινός πολιτισμός αλλά και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. «Ήταν λογικό να δώσουμε έμφαση στην πολιτιστική δημιουργία καθώς ο ελληνικός πολιτισμός είναι αναγνωρίσιμος στη Ρωσία και έχει ιδιαίτερη απήχηση σε ένα κοινό με καλλιέργεια και ενδιαφέρον, όπως είναι κατά γενική αναγνώριση το ρωσικό», όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας ο συντονιστής του Έτους 2016, πρέσβης ε.τ. Ηλίας Κλης.

Επίσης, σημαντικές δράσεις έχουν αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, καθώς και τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, οι ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Έρευνας & Τεχνολογίας, Αθλητισμού και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ