ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκθεση σε  Γκαράζ ειδικού σκοπού- 95 χρόνια στο τιμόνι
© Sputnik/ Yuri Kaplun
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκθεση σε Γκαράζ ειδικού σκοπού- 95 χρόνια στο τιμόνι

Στις 4 Μαρτίου εγκαινιάζεται στο πάρκο Σοκόλνικι της Μόσχας, η μοναδική έκθεση αυτοκινήτων για την 95η επέτειο της ίδρυσης του Γκαράζ ειδικού σκοπού και της 60ης επετείου της τιμητικής συνοδείας. 

Το Γκαράζ Ειδικού Σκοπού γιορτάζει την 95η επέτειό του

Το Γκαράζ ειδικού σκοπού δημιουργήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1921, όμως τα "ίχνη" της ιστορίας του βρίσκονται στο πρώτο δημόσιο γκαράζ στη Ρωσία, το οποίο δημιουργήθκε στην αυλή του τσάρου Νικολάου ΙΙ το 1906 στην Αγία Πετρούπολη. Μετά την επανάσταση του 1917 έγινε ''βάση'' για αυτοκίνητα και, το 1918 μεταφέρθηκε στη Μόσχα. Το ειδικό αυτό γκαράζ δημιουργήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1920 με εντολή του Βλαντίμιρ Λένιν και, αργότερα, μετονομάστηκε σε Γκαράζ ειδικού σκοπού.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν οχήματα από την ίδρυση του Γκαράζ Ειδικού Σκοπού, τα οποία χρησιμοποιούσε η ηγεσία του σοβιετικού κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος του Βλαντίμιρ Λένιν, αλλά και του Ιωσήφ Στάλιν.

© Sputnik/ Iliya Pitalev

Είναι δύσκολο να είσαι πίσω από το τιμόνι

Όλα τα αυτοκίνητα του Γκαράζ είναι έργα τέχνης και απαιτούν τη"ρωσική επαγγελματική κάρτα". Κάθε μελλοντικός οδηγός ενός τέτοιας αξίας οχήματος πρέπει να περάσει μία δύσκολη δοκιμασία, να οδηγεί άψογα σε ακραίες και απρόβλεπτες συνθήκες.

© Sputnik/Grigoriy Sisoev

Εννοείται οτι η μακρά και δύσκολη αυτή διαδικασία δεν είναι για "μικρά παιδιά". Η εκπαίδευση των οδηγών στο τιμόνι γίνεται με ειδικό προσομοιωτή, ενώ κατά την εκπαίδευση χάνουν 2 έως 3 περίπου κιλά. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να φανταστεί κανείς πόσο τεταμένη είναι η προσοχή του οδηγού στη διάρκεια του πραγματικού ταξιδιού του προέδρου.

Πηγή: www.ria.ru