ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκθεση - παρουσίαση τεσσάρων κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων στο ΑΠΘ
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση - παρουσίαση τεσσάρων κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων στο ΑΠΘ

Έκθεση — παρουσίαση τεσσάρων κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων, θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 29 και 30 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της παρουσίασης, ανέλαβε το ΑΠΘ, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους που έχει καθοριστεί ως «2016:Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».

Η πρωτοβουλία αυτή, συμφωνήθηκε στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης εκεί, του Πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή Π.Μήτκα και του ομότιμου Καθηγητή Ι.Καζάζη, επικεφαλής του «Προγράμματος Ιάσων» του Α.Π.Θ. το οποίο εδώ και 22 συναπτά χρόνια ''καλλιεργεί'' με επιτυχία τις ελληνορωσικές ακαδημαϊκές σχέσεις σε γλωσσικό επίπεδο, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πώς θα εισαχθείτε σε ρωσικό ΑΕΙ

Παράλληλα με το «Πρόγραμμα ΙΑΣΩΝ» και στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του ΑΠΘ διατηρείται μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία με τα τέσσερα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, τόσο στο πλαίσιο υπογεγραμμένων διαπανεπιστημιακών συμφωνιών, όσο και στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus+ International.

Οι ξένες αποστολές από τα τέσσερα πανεπιστήμια της Ρωσίας («Lomonosov Moscow State University», «Moscow State University of International Relations» ΜGIMO, «Peoples' Friendship University of Russia», Moscow και «Kuban State University» Krasnodar) θα είναι σε ανώτατο επίπεδο και θα αποτελούνται από τον Πρύτανη ή τον Αντιπρύτανη κάθε Ιδρύματος, από Ανώτερους υπαλλήλους Διεθνών Σχέσεων, τον Προϊστάμενο των Ελληνικών Σπουδών και από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ