ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Μουσική στο Μετρό” της Μόσχας
© Sputnik/Grigoriy Sysoev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μουσική στο Μετρό” της Μόσχας

Περίπου διακόσιοι μουσικοί και μουσικά σύνολα θα έχουν το δικαίωμα να παίζουν στο Μετρό, από τον Μάϊο του τρέχοντος έτους,  στο πλαίσιο του έργου «Μουσική στο Μετρό,» σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος μεταφορών της Μόσχας. 

Το σχέδιο «Μουσική στο Μετρό» είναι έτοιμο να συνεργασθεί με τη μουσική κοινότητα. Εκατοντάδες μουσικοί περίμεναν την έναρξη αυτού του σχεδίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να παίζουν νόμιμα στο μετρό σε ειδικά οργανωμένες και ασφαλείς περιοχές.

Το μετρό της Μόσχας : υπόγεια ανάκτορα για εκατομμύρια ανθρώπους

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας, για θέματα Μεταφορών, Μαξίμ Λικσούτοβ, «οι παραστάσεις αυτές θα βοηθήσουν τον κόσμο να ξεφύγει από τη φασαρία της πόλης και θα φτιάξουν το κέφι στον δρόμο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να κάνουν πιό ευχάριστο το ταξίδι για τους πολίτες». 

 Οι καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να κάνουν εγγραφή, και στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση. Ο χρόνος των εγγραφών είναι περιορισμένος. Στο πρώτο στάδιο θα μαζευθούν 400 αιτήσεις, από τις οποίες οι καλύτερες θα επιλεγούν από την αρμόδια επιτροπή που θα αποτελείται από γνωστούς μουσικούς. Μετά την ακρόαση των καλλιτεχνών θα δοθεί  ειδική άδεια, με την οποία θα μπορούν να παίζουν σε 15 ειδικά οργανωμένους χώρους για τους σταθμούς του μετρό της Μόσχας.

Σε ώρα αιχμής δεν θα δίνονται παραστάσεις, αλλά τις εργάσιμες ημέρες ώρες από τις 10.00 έως τις 17.00 και από 20.00 έως 22.00. Τα σημεία στα οποία θα παίζουν οι μουσικοί θα είναι ειδικά σχεδιασμένα με φωτεινά αυτοκόλλητα δαπέδου, και οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.

Πηγή: www.ria.ru