ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρεκόρ χιονόπτωσης στη Μόσχα τα τελευταία 50 χρόνια
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεκόρ χιονόπτωσης στη Μόσχα τα τελευταία 50 χρόνια

Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα, 2 Μαρτίου, έσπασαν το ρεκόρ που διατηρούνταν επί 50 χρόνια, καθώς οι ποσότητες χιονιού που έπεσαν αντιστοιχούν στο 70% του μηνιαίου όρου χιονόπτωσης, δήλωσαν στο Ria Novosti, επιστήμονες του Μετεωρολογικού Κέντρου "Φόμπος".

Μετεωρολόγος του Κέντρου διευκρίνισε ότι από το 1966 έχει να πέσει τόσο χιόνι στις 2 Μαρτίου. Τότε έπεσαν 22,2 mm χιονιού, σήμερα δηλαδή, έχουμε το απόλυτο ρεκόρ.

Εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης, οι Μοσχοβίτες πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με χιονισμένους δρόμους. Σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, καθαρίστηκαν μόνο οι κεντρικοί δρόμοι, ενώ στους υπόλοιπους, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, τα πεζοδρόμια και οι προθάλαμοι των εισόδων των σπιτιών ήταν καλυμμένοι από χιόνι και οι πολίτες έφθαναν με ιδιαίτερη δυσκολία στις στάσεις των λεωφορείων, ενώ μερικοί αναγκάζονταν να περπατήσουν στο οδόστρωμα, αντί στα πεζοδρόμια.

Χιόνι στη μεγαλούπολη

Οι αρχές της Μόσχας χρησιμοποίησαν 15.500 εκχιονιστικά οχήματα για τον καθαρισμό των δρόμων, τα οποία, όμως δεν είχαν καταφέρει στην αρχή της εργάσιμης μέρας να τα βγάλουν πέρα με την ισχυρή χιονόπτωση. Στις 9 το πρωί, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους είχε χτυπήσει "κόκκινο".

Οι συνεργάτες της ιστοσελίδας Yadex-Κίνηση στους Δρόμους, δήλωσαν ότι σήμερα καταγράφηκε η πιο περίπλοκη κατάσταση στους δρόμους τις πρωϊνές ώρες, που σημειώθηκε σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στις έντεκα το πρωί στα αεροδρόμια της Μόσχας ακυρώθηκαν 111 πτήσεις, ενώ σε περισσότερες από 80 σημειώθηκαν καθυστερήσεις, όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των αεροδρομίων. Στο αεροδρόμιο "Ντομοντέτοβο", σύμφωνα με τον πίνακα αφίξεων — αναχωρήσεων, ακυρώθηκαν δέκα πτήσεις, στο "Σερεμέτιεβο" 95 πτήσεις και στο "Βνούκοβο" τέσσερις πτήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, στο δεύτερο μισό της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα αποδυναμωθούν και θα αρχίσει να βρέχει, ενώ την περιοχή της πρωτεύουσας θα καλύψει πυκνή ομίχλη.

Πηγή: www.ria.ru