ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Μακιγιάζ με στολή παραλλαγής”: Διαγωνισμός για γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό
© Sputnik/ Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μακιγιάζ με στολή παραλλαγής”: Διαγωνισμός για γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό

Ο διαγωνισμός επαγγελματικών δεξιοτήτων "μακιγιάζ με στολή παραλλαγής" στον οποίο θα συμμετάσχουν οι γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό, θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στη Ρωσία, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, σήμερα και αύριο (3 και 4 Μαρτίου).

"Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, 60 γυναίκες θα επιδείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους στον τομέα της τεχνικής, ειδικής, τακτικής, σκοπευτικής και φυσικής προετοιμασίας, θα συμμετάσχουν σε μια σύνθετη άσκηση κάνοντας χρήση της εκπαιδευτικής μάχιμης κι εξειδικευμένης τεχνολογίας και εξοπλισμού. Ολα τα στάδια του διαγωνισμού βασίζονται σε ακριβή σενάρια που έχουν ενιαίο σκεπτικό κι είναι στο μέγιστο βαθμό πανομοιότυπα με τις ειδικές ασκήσεις τακτικού χαρακτήρα" αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Επισημαίνεται ότι, μετά απ΄αυτό το στάδιο, οι γυναίκες θα διαγωνιστούν στη χρήση ασυρμάτου (στην ανταλλαγή ραδιομηνυμάτων σε συνθήκες που ο εχθρός κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και παρεμβολών).

Στο άκουσμα της εντολής "χημικός κίνδυνος", οι διαγωνιζόμενες θα επιδείξουν τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους στον τομέα της ραδιενεργούς, χημικής, βιολογικής προστασίας. Θα πρέπει να μελετήσουν ξεχωριστά όλες τις μονάδες που έχουν προσβληθεί στην περιοχή του εικονικού πλήγματος και να κάνουν χρήση των ανάλογων αντιμολυσματικών αντιδότων.

Ιδιαίτερη θέση στο διαγωνισμό έχει η προετοιμασία στη σκοποβολή με όπλα όπου προβλέπονται βολές με αυτόματο Καλάσνικοφ, λύσιμο και συναρμολόγηση όπλου, όπως και ρίψη χειροβομβίδας. Μετά την ολοκλήρωση του σκοπευτικού σταδίου και της υπέρβασης εμποδίων οι διαγωνιζόμενες θα συμμετάσχουν, εκ νέου, σε ασκήσεις ασυρμάτου, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Εκτός των άλλων, οι αγώνες προβλέπουν διαγωνισμούς στους τομείς της τέχνης, της μαγειρικής και των πνευματικών ικανοτήτων.

Πηγή: www.ria.ru