ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οδηγίες χρήσης για δώρα την 8η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της  Γυναίκας
© Sputnik/Said Tsarnaev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες χρήσης για δώρα την 8η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου στη Ρωσία και σε άλλες χώρες γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ή η Ημέρα της Άνοιξης και της Ομορφιάς. Την παραμονή της γιορτής οι άνδρες ''σαρώνουν'' ξέφρενα τους πάγκους των λουλουδιών, ενώ τα πιο δημοφιλή παραμένουν τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Εάν η Ημέρα των Ανδρών είναι στις 23 Φεβρουαρίου, όπου τα δώρα είναι, αν μη τι άλλο, στρατιωτικού χαρακτήρα, οι γυναίκες έχουν πάντα μεγάλα περιθώρια ελιγμών για τα δώρα τους. Λουλούδια, λουλούδια και πάλι…λουλούδια. Φυσικά οι άνδρες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν, η ανθοδέσμη όμως δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται. Μπορούν φυσικά να πάρουν και συγκεκριμένες οδηγίες για δώρα από τις γυναίκες.

Ερευνες στη Ρωσία δείχνουν ότι ποσοστό 70-80% των γυναικών προτιμά να πάρει λουλούδια στις 8 Μαρτίου, με ιδιαίτερη προτίμηση στις τουλίπες και τις μιμόζες. Ομως και οι άνδρες προτιμούν να χαρίζουν λουλούδια, κυρίως κόκκινα τριαντάφυλλα. Εκτός όμως από τις γυναίκες, με ανυπομονησία περιμένουν τη γιορτή αυτή και οι ανθοπώλες. Κατά κανόνα, τις πρώτες ημέρες της γιορτής αυξάνονται τα έσοδα τους, ενώ πολλοί ανθοπώλες αυξάνουν και το κόστος παραγωγής κατά 20-30%.

© Sputnik/Ramil Sitdikov

Εκτός από λουλούδια τι άλλο μπορείτε να χαρίσετε? Ισως ένα αντιπροσωπευτικά γυναικείο άρωμα. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου το ένα τεταρτο των γυναικών επιθυμεί να λάβει δώρο το αγαπημένο του άρωμα. Μπορείτε επίσης να δωρίσετε ''δημιουργικά'' δώρα, όπως π.χ., υλικά για κέντημα, καμβά και χρώματα για ζωγραφική ή οποιοδήποτε μουσικό όργανο.Οπως όμως όλοι ξέρουμε, ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών είναι τα διαμάντια και, γενικότερα, τα κοσμήματα.

© Sputnik/Vladimir Astapkovich

Επιπλέον, ένας στους πέντε άνδρες σχεδιάζει να κάνει την ημέρα αυτή μία παρόμοια έκπληξη-δώρο.Μην ξεχνάμε όμως και τις μικρές απολαύσεις, όπως η σοκολάτα και άλλα γλυκά. Μετά από ένα υπέροχο δείπνο, ως δώρο, μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα, ή να κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι. Δώρα όπως κορνίζες φωτογραφιών, κούπες με τη δική σας φωτογραφία, είναι καλύτερα να μείνουν στα καταστήματα με σουβενίρ. Επίσης, όλα τα προϊόντα για το νοικοκυριό, ενοχλούν πολύ το ωραίο φύλο, τα είδη κουζίνας, (τηγάνια, κατσαρόλες κ.ά), καθώς και σίδερο.

Εκτός όμως από τα καλύτερα και χειρότερα δώρα για αυτή τη γιορτή, κοινωνικές έρευνες εντόπισαν και τα πιό παράξενα αιτήματα γυναικών για δώρο. Μεταξύ των πιο ασυνήθιστων είναι ένα πυροβόλο όπλο, ένα γιλέκο, ακόμα και η επιθυμία να βρει έναν αληθινό φίλο.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr