ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και MIA Rossiya Segodnya χαιρέτισαν οι Σ. Πριχόντκο και Αρ. Μπαλτάς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και MIA Rossiya Segodnya χαιρέτισαν οι Σ. Πριχόντκο και Αρ. Μπαλτάς

Ευχές για το Νέο Έτος έστειλε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος
Τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya χαιρέτισαν, στο πλαίσιο εγκαινίων για το Αφιερωματικό Έτος Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Σεργκέι Πριχόντκο και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη συνεργασία των δύο πρακτορείων γιατί στο επίπεδο της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, τουλάχιστον, στην Ελλάδα τέτοιες σχέσεις λείπουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία αυτή να δείξει έναν καινούργιο δρόμο, όχι μόνο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και στην ενημέρωση.

Με την άποψη του υπουργού Πολιτισμού συμφώνησε ο Ρώσος αντιπρόεδρος τονίζοντας ότι το κυριότερο είναι ότι έχουμε κοινούς στόχους και πως τώρα σε αυτήν την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία δεν πρέπει να χαθεί ο ρυθμός της συνεργασίας των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, διατύπωσε τη βούληση για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στην οικονομία, τον πολιτισμό, την παιδεία και την τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ