ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τον Απρίλιο θα περάσει γύρω απο τη Γη αστεροειδής, το μέγεθος του οποίου συγκρίνεται με το ύψος του κτηρίου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας
© EPA/NASA
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλος αστεροειδής περνά κοντά από τη γη

Ο μεγάλος αστεροειδής 2016 EH157, του οποίου η διάμετρος συγκρίνεται με το ύψος του κεντρικού κτιρίου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και άλλα σταλινικά κτήρια της ρωσικής πρωτεύουσας, θα πλησιάσει τη Γη, στις 10 Απριλίου στις δέκα η ώρα το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πλανητικού Κέντρου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Ο αστεροειδής αυτός ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους αστρονόμους και τα ρομποτικά τηλεσκόπια, που παρακολουθούν τα μικρά ουράνια σώματα Catalina Sky Survey. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων, το μέγεθος ενός ουράνιου σώματος μπορεί να είναι 120 έως 390 μέτρα, αυτός όμως ο αστεροειδής είναι εξαιρετικά μικρός, ο κίνδυνος όμως για την Γη σε περίπτωση πρόσκρουσης δεν είναι μηδαμινός.

Αυτή τη φορά η τροχιά του 2016 EH157 θα περάσει σε ασφαλή απόσταση από τον πλανήτη μας, περίπου 10.200.000 χιλιόμετρα. Η απόσταση αυτή είναι 26 φορές μεγαλύτερη, από την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Πηγή: www.ria.ru