ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε τρία χρόνια το ρωσικό smartphone
© Sputnik/Evgenia Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τρία χρόνια το ρωσικό smartphone

Η εταιρεία «Ροσελεκτρόνικα», θυγατρική της εταιρείας «Ροστέχ», προγραμματίζει σε διάστημα τριών ετών να δημιουργήσει ένα smartphone και tablet η τιμή του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 200 δολάρια, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας «Ροσελεκτρόνικα», Ίγκορ Καζλόφ.

«Για να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην μαζική αγορά, χρειαζόμαστε ένα μαζικής χρήσης smartphone και ένα παρόμοιο tablet. Όταν μιλάω για κινητό μαζικής χρήσης εννοώ ένα smartphone με λειτουργικό ανάλογο του Android, η μέγιστη τιμή του οποίου δεν θα υπερβαίνει τα 200 δολάρια» δήλωσε ο κ. Καζλόφ στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Καζλόφ, εκτός από την εφαρμογή Android, έχουν επίσης προοπτική και άλλες, όχι τόσο δημοφιλής αλλά ποιοτικά λειτουργικές εφαρμογές, όπως το φιλανδικό λειτουργικό σύστημα Sailfish. «Σε πρώτη φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ταιβανέζικη ή κινέζικη πλατφόρμα λογισμικού και το λογισμικό ОС Android», δήλωσε ο κ. Καζλόφ, επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα συζητάμε με το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών, για την δημιουργία ενός λογισμικού για τα smartphone και tablets. Έχουμε συγκεκριμένο στόχο, να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρησιμοποιώντας ρωσικά λειτουργικά».

«Η πρόγνωση μου είναι ότι στο διάστημα των προσεχών τριών ετών θα έχουμε ένα μαζικής χρήσης tablet και ένα μαζικής χρήσης κινητό smartphone. Η ρωσική αγορά μπορεί να απορροφήσει ετησίως 10 εκατομμύρια αυτού του είδους τις συσκευές. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την μαζική ζήτηση, αλλά και τις κρατικές παραγγελίες», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Καζλόφ.

Η «Ροσελεκτρόνικα» έχει επιχειρήσεις του στρατιωτικού βιομηχανικού τομέα, οι οποίες εξειδικεύονται πρωτίστως στην παραγωγή λειτουργικών. Στην δομή της εταιρείας μπορεί να ξεχωρίσει δύο βασικούς τομείς, τον τομέα παραγωγής λειτουργικών συστημάτων για τεχνολογία υψηλών συχνοτήτων και την παραγωγή λειτουργικών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκτός των άλλων, η εταιρεία κατασκευάζει θαλάμους κενού, οθόνες σωλήνα καθοδικών ακτίνων.

Πηγή: www.ria.ru