ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με ποδηλατάδα και γλέντι στην λεωφόρο Τβέρσκαγια, θα γιορτάσει η Μόσχα στην "Ωρα της Γης"
© Sputnik/Mikhail Serbin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ποδηλατάδα και γλέντι στην λεωφόρο Τβέρσκαγια, θα γιορτάσει η Μόσχα στην "Ωρα της Γης"

Στις 19 Μαρτίου η Μόσχα θα λάβει μέρος στην περιβαλλοντική δράση «Ώρα της Γης», μαζί με πολλές άλλες χώρες από τις 20.30 έως τις 21.30 το βράδι, τοπική ώρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο "Η Ρωσία σήμερα", ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Προστασίας Περιβάλλοντος της Μόσχας, Αντον  Κουλμπατσέφσκι.

Κατά την διάρκεια της δράσης αυτής, στη πρωτεύουσα θα σβήσουν τα φώτα σε πάνω από χίλια περίπου κτήρια, όπως το "Λούζνικ",  το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, ο Ναός του Σωτήρος Χριστού, στα περισσότερα από τα κτήρια στο Νόβαμ Αρμπάτ, στις λεωφόρους Τβέρσκαγια, Λένινγκραντ και Μιρ, στα κτήρια των σταθμών, στις γέφυρες, στα ξενοδοχεία "Πεκίν" και "Νατσιονάλ",  στον πύργο της τηλεόρασης, στα περίπτερα, στον ζωολογικό κήπο, καθώς και στα περισσότερα θέατρα και μουσεία.

Επίσης το βράδυ της 19ης Μαρτίου για μία ώρα θα σβήσουν και τα φώτα του Κρεμλίνου, μία ιδέα που υποστηρίζει προσωπικά και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σύμφωνα με τον Κουλμπατσέφσκι, στις 20.40 θα ξεκινήσει από το κτήριο του Κρεμλίνου βόλτα με ποδήλατο, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 500 ποδηλάτες. Σε όσους συμμετέχουν στην ανακύκλωση χαρτιού θα απονεμηθεί το βραβείο "Χάρτινο μπουμ"- "Μπουμάζνυι Μπουμ".

" Ο κύριος στόχος της δράσης "Η ώρα της Γης"- δεν είναι καν η εξοικονόμηση της ενέργειας, αλλά η προσέλκυση της προσοχής των κατοίκων όλων των πόλεων και κρατών στα περιβαλλοντικά θέματα. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί  πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τον πλανήτη του.Και αν όλοι ζούμε με αυτούς τους κανόνες,  τότε το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό, θα μειώσουμε την επιβάρυνση στο περιβάλλον », — πρόσθεσε ο Κουλμπατσέφσκι.

Η διεθνής περιβαλλοντική εκστρατεία "Ώρα της Γης" διενεργήθηκε από το WWF για πρώτη φορά το 2007. Καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να  σβήσουν για μία ώρα τα φώτα και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ως ένδειξη ευαισθησίας για το μέλλον του πλανήτη.

Από το 2009 η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται και στη Ελλάδα. Κάθε χρόνο, για μία ώρα σβήνουν τα φώτα στον Παρθενώνα, στο κτήριο του κοινοβουλίου, στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, και στην γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου στον Κορινθιακό κόλπο.

Πηγή: www.ria.ru