ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη Μόσχα θα χτιστεί η ρωσική Ντίσνεϊλαντ
© Sputnik/Mihail Mokrushin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μόσχα θα χτιστεί η ρωσική Ντίσνεϊλαντ

Η επιτροπή επίβλεψης δημόσιων έργων της Μόσχας ενέκρινε την κατασκευή ενός ψυχαγωγικού πάρκου στα πρότυπα της «Ντίσνεϊλαντ» στο πάρκο Ναγκάτινσκαγια πόιμα, στη Μόσχα, όπως προκύπτει από δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τον αρμόδιο φορέα.

Το εγχείρημα πρόκειται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες προσπάθειες στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου ανάπτυξης των αναχωμάτων του ποταμού Μόσχοβα. Το πάρκο «Νησί του ονείρου», το πρώτο στη Ρωσία πάρκο αναψυχής που θα λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου, θα παραπέμπει στη διάσημη «Ντίσνεϊλαντ», διατηρώντας όμως τις ιδιαιτερότητες τής ρωσικής εθνικής ταυτότητας, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

«Στο έδαφός του (ενν. του πάρκου Ναγκάτινσκαγια πόιμα) θα φιλοξενηθεί το πάρκο του κινηματογραφικού στούντιο «Σογιούζμουλτφιλ». Περισσότερες από τις μισές θεματικές ζώνες θα είναι αφιερωμένες σε εγχώριους ήρωες κινούμενων σχεδίων. Θα παρουσιαστούν ακόμη και ξένοι ήρωες», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Η εγκατάσταση θα έχει συνολική έκταση 264.300 τετραγωνικών μέτρων. Η κύρια πρόσοψη του κτιρίου του πάρκου θα σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει το «Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης», όπως και στη γαλλική «Ντίσνεϊλαντ». Η πρόσβαση προς το κτίριο, ύψους 75 μέτρων, θα καθίσταται δυνατή μέσω ενός πεζοδρομημένου στενού με σιντριβάνια, επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Στο υπόγειο πάρκινγκ και στην παρακείμενη περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθούν 3.531 θέσεις για οχήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το μέγεθος των επενδύσεων για τη δημιουργία του μεγαλύτερου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπνευστών του σχεδίου, κλειστού πάρκου αναψυχής στον κόσμο θα ανέλθει σε πάνω από 1.500.000.000 δολάρια. Η κατασκευή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2018. Ως κατασκευαστής εμφανίζεται ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «Πάρκο Αναψυχής» (υπάγεται στον Αστικό Κώδικα «Περιοχές»).

Πηγή: www.ria.ru