ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το μοναδικό φεστιβάλ "Αρχέγονη Ρωσία" στην Αγ. Πετρούπολη
© Sputnik/Evgeny Odinokov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μοναδικό φεστιβάλ "Αρχέγονη Ρωσία" στην Αγ. Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη εγκαινιάζεται το Φεστιβάλ "Αρχέγονη Ρωσία", που διοργανώθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία και την Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία. Το φεστιβάλ αυτό που λειτουργεί ως μέρος ενός μοναδικού πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου της φύσης της Ρωσίας στην πόλη, θα φέρει από την Μόσχα 100 επιλεγμένες φωτογραφίες σπάνιων ζώων.

Το φεστιβάλ που κάθε χρόνο διεξάγεται στη Μόσχα, φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη από τις 21 Μαρτίου έως τις 29 Μαϊου στις όχθες του Νέβα, όπου θα παρουσιασθούν 100 επιλεγμένες φωτογραφίες, δήλωσε η αρμόδια εκπρόσωπος του φεστιβάλ.

Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικά φυσικά τοπία, που περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, καθώς και προστατευόμενες περιοχές, όπως η Λίμνη της Βαϊκάλης, το φυσικό τοπίο του Κρονοσκ, της Πουταράνα και το Πάρκο με τους Στύλους του Λένα. Στην έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, φωτογραφίες από σπάνια ζώα όπως η φώκια της Βαϊκάλης, η αδηφάγος τίγρη της Σιβηρίας, Αμούρ, η λεοπάρδαλη της Απω Ανατολής, θαλάσσιοι ελέφαντες καθώς και ο θαλασσαετός του Στέλλερ.

Η έκθεση "Αρχέγονη Ρωσία " δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούμε με την φύση της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο. Στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται ούτε άνθρωποι, ούτε βιομηχανικά τοπία, μόνο φύση: πανίδα και μοναδικά τοπία. Βλέποντας τις φωτογραφίες αυτές, μπορείτε να "επισκεφθείτε" τα πιό όμορφα μέρη της Ρωσίας και να κοιτάξετε στα μάτια τα πιό άγρια ζώα", δήλωσε η εκπρόσωπος της έκθεσης.

Τις ημέρες των αργιών, στο πλαίσιο του προγράμματος ταινιών του φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα καλύτερα εγχώρια ντοκιμαντέρ φύσης, να συναντηθούν με φωτογράφους, φυσιοδίφες και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες επιστημονικές διαλέξεις για ενήλικες και παιδιά.

Πηγή: www.ria.ru