ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ- ΜΠΕ με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Καζακστάν
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας του ΑΠΕ- ΜΠΕ με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Καζακστάν

Συμφωνία συνεργασίας με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Καζακστάν «Kazinform" υπέγραψε το Αθηναϊκό —Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με στόχο την έγκυρη ενημέρωση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η συμφωνία υπεγράφη στην πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν από τον Γενικό Διευθυντή του Kazinform Ντάρεν Ντιγιάροφ και τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο. Προβλέπει την ανταλλαγή ειδήσεων, βίντεο, γραφημάτων και ενημερωτικού υλικού για διμερή και διεθνή θέματα.

Το Kazinform ιδρύθηκε πριν από 95 χρόνια και μεταδίδει ειδήσεις στα καζάκικα, τα ρωσικά, τα αγγλικά και τα αραβικά. Στα άμεσα σχέδιά του είναι η μετάδοση ειδήσεων στα κινεζικά και τα ισπανικά. Στο δυναμικό του έχει πάνω από 100 δημοσιογράφους και ανταποκριτές στη Ρωσία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν.

Το Kazinform είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πρακτορείων Ειδήσεων «ΟΑΝΑ» (Οργάνωση Πρακτορείων Ειδήσεων Ασίας και Ειρηνικού) στην οποία το ΑΠΕ- ΜΠΕ ενδιαφέρεται να μετάσχει ως παρατηρητής με δεδομένο ότι στην Αυστραλία αλλά και τη Νέα Ζηλανδία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες μετανάστες και ομογενείς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ