ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η "Ρόσκοσμος" θα συμβάλει στη  δημιουργία ενός μουσείου στην περιοχή της προσγείωσης του Γκαγκάριν
© Sputnik/Maksim Bogodvid
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η "Ρόσκοσμος" θα συμβάλει στη δημιουργία ενός μουσείου στην περιοχή της προσγείωσης του Γκαγκάριν

Ο οργανισμός Γκασκαρπαράτσιγια είναι έτοιμος να παράσχει στις αρχές του Σαράτοβο εκθέματα και υλικά για το μελλοντικό μουσειακό συγκρότημα, στην περιοχή όπου προσγειώθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του Ροσκοσμος, Ιγκόρ Καραμόρφ και ο κυβερνήτης της περιοχής του Σαράτοφ, Βαλέρι Ραντάεφ.

Ο πρώτος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν προσγειώθηκε στο Κολχόζ "Λενίνσκι Πουτ", (Οδός Λένιν) στην περιοχή του Ενγκελς —περιφέρεια του Σαράτοβο, στις 12 Απριλίου του 1961.

Αργότερα, στην περιοχή που προσγειώθηκε ο κοσμοναύτης, 27 χλμ νότια της περιοχής Ενγκελς, δημιουργήθηκε ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα με την επωνυμία " Πεδίο Γκαγκάριν", στο κέντρο του οποίου στήθηκε το μνημείο του Γκαγκάριν.

"Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, είναι η μνήμη της μεγάλης εκδήλωσης που έλαβε χώρα πριν από 55 χρόνια στη γη του Σαράτοφ, κοντά στο Ενγκελς…Σίγουρα θα σας βοηθήσουμε, θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο συγκρότημα αυτό", ανέφερε ο Καμαρόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οργανισμός Γκασκαρπαράτσιγια είναι έτοιμος να παράσχει τα εκθέματα και τα υλικά για το μελλοντικό μουσείο, καθώς και να ζητήσει βοήθεια από τους εκροσώπους της διαστημικής βιομηχανίας, στο κέντρο εκπαίδευσης των κοσμοναυτών, τους βετεράνους κοσμοναύτες.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Σχεδιασμού Artplay διοργανώνει από κοινού με τον Ροσκόσμος μια έκθεση σχετικά με τον Γιούρι Γκαγκάριν. "Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης, μαζί με το" Ρόσκοσμος "για την κατασκευή για την έκθεση «Γκαγκάριν", μέσα στο καλοκαίρι, — είπε στο Ρία Νόβοστι ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου Σεργκέι Ντέσιατ.

Σύμφωνα με τον Ντέσιατ, "πρόκειται για ένα έργο με βάση την τεχνολογία των πολυμέσων, το οποίο θα θυμίζει λίγο την χώρα του Γκαγκάριν και θα δίνει έμφαση στο γεγονός, οτι η χώρα ασχολείται με την διαστημική τεχνολογία". "Είναι ένα πολύ θετικό θέμα που δεν έχει σχέση ούτε με τον πόλεμο, ούτε με την πολιτική, αλλά θα γίνει αντιληπτό σε όλους με ωραίο και σωστό τρόπο», — τόνισε.

Πηγή: www.ria.ru