ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιός θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιός θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται για τους Ιταλούς στο 66%, ενώ για τους Γερμανούς και τους Γάλλους στο 63%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησαν οι εταιρίες έρευνας Populus και Ifop για λογαριασμό του ραδιοφώνου του διεθνούς πρακτορείου Sputnik.

Στις 6 Απριλίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ολλανδία, για την σύνδεση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την έρευνα του Σπούτνικ, οι πιό ένθερμοι για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την προσχώρηση άλλων χωρών στην ευρωπαϊκή Ενωση είναι οι Ιταλοί:66% των κατοίκων θα ήθελαν θα λυθεί το θέμα των "νεοφερμένων" στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα δημοψήφισμα. Την ίδια άποψη συμμερίζονται οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, με ποσοστό 63% σε κάθε χώρα αντίστοιχα.

Σημαντικά μικρότερο είναι το ποσοστό εκείνων που είναι αντίθετοι στη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος στη χώρα τους, από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ: 23%, 20% και 18% σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα.

Στη Βρετανία, οι απόψεις διίστανται- ένα σχετικά υψηλό ποσοστό των κατοίκων, της τάξης του 43%, τάσσεται υπέρ του να αποφασίσουν για την εισδοχή τρίτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην πραγματικότητα, ένα ποσοστό 40% των Βρετανών, απάντησε "δεν γνωρίζω", στο ερώτημα εάν πρέπει να λάβουν ενεργό μέρος στην ψηφοφορία.

Την έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία, διεξήγαγε μία από τις κορυφαίες εταιρίες έρευνας, η Populus, από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2016, με την συμμετοχή 1085 ατόμων. Η iFop, μία από τις παλαιότερες εταιρίες δημοσκοπήσεων διεξήγαγε την αντίστοιχη έρευνα σε Γερμανία (1002 άτομα), Ιταλία (994 άτομα) και Γαλλία (1005 άτομα) το διάστημα από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2016.

Πηγή: www.ria.ru