ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο διεθνές εμπορικό κέντρο ‘’Moscow-City’’ ανοίγει ένα πάρκο έκτασης 12.000 τ. μ.
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο διεθνές εμπορικό κέντρο ‘’Moscow-City’’ ανοίγει ένα πάρκο έκτασης 12.000 τ. μ.

Το σχεδιασμένο με βάση την αρχιτεκτονική τοπίου πάρκο έκτασης 1,2 εκταρίων (12.000 τ. μ.) θα λειτουργήσει στο διεθνές εμπορικό κέντρο της Μόσχας ‘'Moscow-City", κοντά στο κτιριακό συγκρότημα «ΟΚΟ», αυτό το καλοκαίρι, είπε στο πρακτορείο RIA Novosti η Ιρίνα Ρογκατσιόβα, διευθύντρια του τμήματος ελίτ ακινήτων της επενδύτριας εταιρείας του σχεδίου Capital Group.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στο πρακτορείο, σε ολόκληρο το πάρκο πρόκειται να φυτευτούν 800 δέντρα και θάμνοι, ενώ το συνολικό εμβαδόν της έκτασης πρασίνου θα ανέρχεται σε 1.120 τ. μ.

«Στο κέντρο του πάρκου θα τοποθετηθεί ένα σιντριβάνι, στο οποίο θα εισρέει νερό από ένα περίτεχνο ρυάκι. Το ίδιο το ρυάκι θα κυλά στην περίμετρο του πεζοδρομημένου μικρού δρόμου για τους περιπατητές», ανέφερε. Επιπλέον, στο ακρότατο όριο του πάρκου έχει προβλεφθεί το άνοιγμα ενός καλοκαιρινού cafe.

Η Ρουγκατσιόβα τόνισε ότι κατά το σχεδιασμό του πάρκου εφαρμόστηκε μια καινοτόμα πρωτοβουλία. Οι σχεδιαστές  SOM και SWA (ΗΠΑ) το τοποθέτησαν πάνω στη σκεπή του υπόγειου πάρκινγκ του πολυλειτουργικού συγκροτήματος ‘'Oko''.  Το ίδιο το πολυλειτουργικό συγκρότημα είχε τεθεί προς εκμετάλλευση στα τέλη του 2015.

«Εξαιτίας της αξιοποίησης αυτής της τοποθεσίας όλα τα φυτά του πάρκου πρέπει να έχουν το ριζικό τους σύστημα σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο. Εκτός αυτού, αναγκαστήκαμε να καλλιεργήσουμε τα φυτά σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία για τον περιορισμό της ανάπτυξης των ριζικών τους συστημάτων, η οποία με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβής για την υγρομόνωση του υπόγειου χώρου του πάρκινγκ. Προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος πλημμυρών, προβλέψαμε την εγκατάσταση αυτόματης άρδευσης για κάθε φυτό», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε η συνομιλήτρια του RIA Novosti, αυτή τη στιγμή το σχεδιασμένο βάσει της αρχιτεκτονικής τοπίου πάρκο είναι έτοιμο κατά 90%.

Πηγή: www.ria.ru