ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποκτήσει αυτοκίνητο μάρκας «κορτέζ» στις αρχές του 2018
© Sputnik/Sergey Subbotin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποκτήσει αυτοκίνητο μάρκας «κορτέζ» στις αρχές του 2018

Ο Ρώσος πρόεδρος θα αποκτήσει ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα τύπου «κορτέζ», που θα κατασκευασθούν δήλωσε στο RiaNovosti ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

«Η πρώτη παρτίδα θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2017 αρχές του 2018. Εννοείται ότι η παρτίδα θα είναι πλήρης» δήλωσε ο Μαντούροφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ως προς το πότε ο ρώσος πρόεδρος θα αποκτήσει αυτό το αυτοκίνητο.

Το Γκαράζ Ειδικού Σκοπού γιορτάζει την 95η επέτειό του

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τον πρώτο χρόνο, θα παραχθούν 200 αυτοκίνητα. Όλα θα συναρμολογηθούν στον χώρο του Κεντρικού Επιστημονικο-ερευνητικού ινστιτούτου αυτοκινήτων και μηχανολογίας αυτοκινήτων.

Το σχέδιο κατασκευής αυτοκινήτων τύπου «κορτέζ» αφορά την κατασκευή αυτοκινήτων ρωσικής παραγωγής που θα προορίζονται για τους ηγέτες του κράτους. Το 2016 για το εν λόγω σχέδιο, δαπανήθηκαν 3,7 δις ρούβλια.

Η υλοποίηση του σχεδίου «κορτέζ», προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων μοντέλων, λιμουζίνες, σεντάν, τζιπ και μινιμπάς. Όπως δήλωσε ο Μαντούροφ, η λιμουζίνα ήδη επί περίπου ένα χρόνο περνάει δοκιμές και τον Απρίλιο θα αρχίσουν τα κρας τεστ για τα σεντάν. Το 2020 προγραμματίζεται να κατασκευάζονται 4-5 χιλιάδες αυτοκίνητα για κάθε μοντέλο.

Πηγή: www.ria.ru