ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μία ακόμα νεογέννητη φώκια διασώθηκε κοντά στην Αγία Πετρούπολη
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία ακόμα νεογέννητη φώκια διασώθηκε κοντά στην Αγία Πετρούπολη

Στις 4 Απριλίου οι κάτοικοι της βόρειας πρωτεύουσας της φώκιας διέσωσαν και έστειλαν για αποκατάσταση  στο Κέντρο για τη Μελέτη και διατήρηση των θαλάσσιων θηλαστικών στην Πετρούπολη, ένα ακόμα μωρό φώκιας, δήλωσε στο Ρία Νόβοστι η ειδικός του κέντρου Ελενα Αντρίεβσκα.

Ο υπεύθυνος της αστυνομίας, Αλεκσάντρ Νοβικόφ διέσωσε μία μικρή φώκια, η οποία είχε ξεβρασθεί στα βράχια και την μετέφερε στο υδρογραφικό πλοίο.Η μικρή φώκια ήταν μόλις 3-4 εβδομάδων και το βάρος υπολογίζεται στα 13 με 14 κιλά, αντί για 40 κιλά.

"Μία θηλυκή γκρι φώκια είναι ο όγδοος ασθενής του κέντρου αυτή την περίοδο, είναι 3-4 εβδομάδων, εξαντλημένη και αδυφατωμένη, ενώ το βάρος της είναι μόλις 13-14 κιλά, αντί 40 που θα έπρεπε»,  δήλωσε η Αντριέβσκαγια.

Οπως σημειώνεται στη σελίδα των φίλων της κοινότητας της Φώκειας στην Βαλτική, το θηλαστικό διασώθηκε στο κανάλι Σινταρόφσκ, στο Λομονόσοφ.  

"Το ξεβρασμένο —στον πάγο- νεογνό μεταφέρθηκε στο υδρογραφικό πλοίο, η ομάδα του οποίου μας ενημέρωσε για την ανακάλυψη". Ο ανθυπολοχαγός Αλεκσάντρ Νόβικόφ, έδεσε την μικρή φώκια με ένα σχοινί, ώστε να μην πέσει πάλι στον πάγο και την έσωσε".  

Στο κέντρο Μελέτης και διατήρησης των θαλάσσιων θηλαστικών παρέχεται φροντίδα σε επτά ζώα:πέντε γκρίζες φώκιες της Βαλτικής:τέσσερα θηλυκά και ένα αρσενικό, καθώς και δύο νεογνά φωκάκια.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί οτι οι ζωολόγοι ζητούν από τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να ειδοποιούν αμέσως το αρμόδιο ίδρυμα, εάν εντοπίζουν φώκιες και νεογέννητα.

Το Ιδρυμα των φίλων της φώκιας της Βαλτικής, εφιστά την προσοχή για τον κίνδυνο του πρόωρου απογαλακτισμού των νεογνών από τις θηλάζουσες φώκιες.

Το Κέντρο για τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών άνοιξε στην περιοχή του Βαντακανάλ, στπ Ρέπινο, (παραθεριστική περιοχή της Αγίας Πετρούπολης) το 2013.Το διάστημα 2013-2014 διασώθηκαν 34 θαλάσσια θηλαστικά. Τον Σεπτέμβριο του 2014, το κέντρο άνοιξε μετά από πλήρη ανακαίνιση, όπου εφαρμόζεται μία μοναδική μέθοδος αποκατάστασης των θαλάσσιων θηλαστικών. Το 2015 στο κέντρο αποκαταστάθηκαν πλήρως 13 ζώα.

Πηγή: www.ria.ru