ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρώτη στην ιστορία εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο «Βαστότσνιι»  θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου
© Sputnik/Igor Ageyenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη στην ιστορία εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο «Βαστότσνιι» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου

Η πρώτη, στην ιστορία, εκτόξευση από το νέο ρωσικό κοσμοδρόμιο ««Βαστότσνιι» έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου, δήλωσε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος (Rskosmos).

«Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο «Βαστότσνιι» έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου του 2016» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Το 2016 η Ρωσία και όλος ο κόσμος θα γιορτάσουν τα 55 χρόνια της πρώτης πτήσης του ανθρώπου στο Διάστημα. Στη φωτoγραφία: Η κατασκευή του κοσμοδρομίου «Βαστότσνιι» στην περιοχή Αμούρ
Την ημερομηνία ενέκριναν τη Δευτέρα τα μέλη αρμόδιας Κρατικής Επιτροπής. Ο πύραυλος —φορέας «Soyuz-2.1a» θα πρέπει να θέσει σε τροχιά τα διαστημικά σκάφη «Aist-2D», τον επιστημονικό δορυφόρο MGU «Lomonosov», καθώς και νανοδορυφόρο Samsat-218.

Οι ειδικοί της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος ξεκίνησαν τις εργασίες προετοιμασίας όλων των συστημάτων του κοσμοδρομίου, του πυραύλου —φορέα και των διαστημικών σκαφών. Η τοποθέτηση του πυραύλου στην εξέδρα εκτόξευσης έχει προγραμματιστεί για τις 23 Απριλίου.

Η κατασκευή του κοσμοδρομίου «Βαστότσνιι» στην περιοχή Αμούρ ξεκίνησε το 2012. Το κοσμοδρόμιο θα είναι εθνικής σημασίας, και θα διασφαλίσει στη Ρωσία την ανεξάρτητη πρόσβαση στο διάστημα. Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο είχε προγραμματιστεί για τις 25 Δεκεμβρίου 2015, αλλά αργότερα αναβλήθηκε για το 2016, εξαιτίας των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής.

Πηγή: www.ria.ru