ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το «Αθάνατο σύνταγμα” μετατρέπεται σε διεθνές κοινωνικό δίκτυο
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Αθάνατο σύνταγμα» μετατρέπεται σε διεθνές κοινωνικό δίκτυο

Το κίνημα «Αθάνατο σύνταγμα», δημιούργησε τη διαδικτυακή ιστοσελίδα www.polkrf.ru, με στόχο να συνενώσει τους απογόνους των στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (σ.σ.Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου), που ανέρχονται σε 290 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, και ειδικότερα, τους ακτιβιστές του σμήνους της γαλλικής αεροπορίας «Νορμανδία-Νέμαν», οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παρέλαση που θα γίνει στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ένας εκ των προέδρων του κινήματος, Νικολάι Ζεμτσόφ.

«Δημιουργήσαμε μια μοναδική διαδικτυακή ιστοσελίδα, η οποία λειτουργεί με βάση την τεχνολογία των παγκόσμιων κοινωνικών δικτύων, η οποία θα ενώσει όσους συμμετέχουν στο κίνημα «Αθάνατο σύνταγμα» σε όλο τον κόσμο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συναντώνται και να επικοινωνούν μεταξύ τους», δήλωσε ο Ζεμτσόφ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διεθνές κέντρο Τύπου και πολυμέσων του πρακτορείου MIA Russia Today, επισημαίνοντας ότι το κίνημα είναι ήδη ενεργό σε πολλές χώρες του κόσμου.

© Sputnik/Vladimir Vyatkin

«Στο κίνημα, εμπλέκονται πέντε πόλεις της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης ενώ συμμετέχει και το Μαυροβούνιο. Εκατό ακτιβιστές του σμήνους της γαλλικής αεροπορίας «Νορμανδία-Νέμαν», οι οποίοι διατηρούν ζωντανή τη μνήμη αυτής της στρατιωτικής μονάδας, θα έρθουν για να συμμετάσχουν στην παρέλαση του «Αθάνατου συντάγματος», που θα γίνει στη Κόκκινη Πλατεία» πρόσθεσε ο Ζεμτσόφ.

Η ιστοσελίδα www.polkrf.ru είναι σε θέση να φέρει κοντά τους απογόνους των στρατιωτών του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, οι οποίοι βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του κόσμου και φθάνουν τα 290 εκατομμύρια. Στην ιστοσελίδα θα συγκεντρώνονται πληροφορίες για όσους συμμετείχαν στα πεδία των μαχών, αλλά και όσους αγωνίστηκαν στα μετόπισθεν, δηλαδή τους αντάρτες και τα παιδιά του πολέμου. Οι απόγονοι τους θα έχουν τη δυνατότητα να συναντώνται στις τοποθεσίες που έγιναν μάχες, για να τιμήσουν τη μνήμη των στρατιωτών.

«Είναι περίεργο το ότι δεν νοιώσαμε νωρίτερα την ανάγκη, να επαναφέρουμε όσους έφυγαν με τον δικό μας τρόπο, στη σημερινή μας ζωή με την αντίληψη που έχουμε σήμερα για τον κόσμο. Το κίνημα είναι εκπληκτικό, ανεκτίμητο ακριβώς επειδή δεν οργανώθηκε από την κυβέρνηση, αλλά γεννήθηκε εκ των έσω και απέκτησε άμεσα υποστηρικτές», επεσήμανε ο ένας κε των προέδρων «Αθάνατου συντάγματος της Ρωσίας», ο ηθοποιός Βασίλι Λανοβόι.

Ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου MIA Russia Today, Ντμίτρι Κισελιόφ, ευχαρίστησε προσωπικά και εξ ονόματος του διεθνούς μιντιακού ομίλου Russia Today τους ακτιβιστές του κινήματος, για την πρωτοβουλία τους να συνεχίσουν τη δράση «Αθάνατο σύνταγμα» διαδικτυακά.

© Sputnik/Vladimir Pesnya

«Είμαι βέβαιος ότι η σύγχρονη αυτή διαδικτυακή πύλη, θα προσελκύσει τους νέους και θα διευρυνθεί σημαντικά, ώστε να γίνει μια διεθνής διαδικτυακή πύλη, αφού οι απόγονοι των στρατιωτών της συμμαχίας που πολέμησε κατά του Χίτλερ, οι οποίοι ζουν τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, θα μπορέσουν να συγκροτήσουν τις δικές του συμβολικές μεραρχίες και να δουν τους στρατιώτες τους», είπε στο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κισιλιόφ.

Το «Αθάνατο σύνταγμα» αποτελεί μια κοινωνική δράση, η οποία συνιστά μια μορφή παρέλασης, στην οποία οι άνθρωποι που συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που πολέμησαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η δράση αυτή πραγματοποιείται την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, ενώ πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τομσκ. Στις 9 Μαΐου του 2015, περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία αυτή του «Αθάνατου συντάγματος» σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Πηγή: www.ria.ru