ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το 1/3 των κατοίκων της Ολλανδίας δεν θέλει να δει την Ουκρανία στην ΕΕ
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1/3 των κατοίκων της Ολλανδίας δεν θέλει να δει την Ουκρανία στην ΕΕ

Σύμφωνα με έρευνα του Sputnik, το 1/3 της Ολλανδίας, (33%) δεν υποστηρίζει την πολιτική και οικονομική ένωση μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας. Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Populus για το πρακτορείο ειδήσεων και το ραδιόφωνο του Σπούτνικ.

Στην Ολλανδία πραγματοποιείται σήμερα δημοψήφισμα για την πολιτική και οικονομική σύνδεση μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ, η οποία είναι ένα αναγκαίο βήμα για την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την έρευνα του Sputnik, ένας στους τρεις Ολλανδούς — 33%, ή 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι — τάσσονται κατά της σύνδεσης Ουκρανίας — ΕΕ. Το υψηλότερο ποσοστό εκείνων που είτε είναι αδιάφοροι, είτε δεν έχουν άποψη για το θέμα, έφθασε στο 28% και 20%, αντίστοιχα. Το ποσοστό εκείνων που είναι υπέρ της ένωσης, ανήλθε σε μόλις 19% του συνολικού πληθυσμού των Κάτω Χωρών.

Οι κάτοικοι κρατών της Ευρώπης τάχθηκαν υπέρ του να διενεργούνται παρόμοια δημοψηφίσματα για τέτοια θέματα. Στο ερώτημα " υποστηρίζετε ή όχι την πολιτική και οικονομική ένωση της Ουκρανίας με την ΕΕ", η πλειοψηφία των Ιταλών (66%), των Γερμανών (63%) και των Γάλλων (63%) δήλωσε ότι θέλει να λύσει το ζήτημα της σύνδεσης με άλλες χώρες, κατά τη διάρκεια ενός εθνικού δημοψηφίσματος.

Η έρευνα διεξήχθη στην Ολλανδία, από μία από τις κορυφαίες εταιρείες έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου, την Populus, το διάστημα 4 — 9 Μαρτίου 2016. Στην έρευνα συμμετείχαν 1004 ερωτηθέντες, ηλικίας άνω των 18 ετών. Το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού κατά φύλο, την ηλικία, τη γεωγραφία και το επάγγελμα.

Πηγή: www.ria.ru