ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο "Βοστόκ”, το χαμόγελο του Γιούρι Γκαγκάριν: Η Μόσχα γιορτάζει την Ημέρα του Κοσμοναύτη
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο "Βοστόκ”, το χαμόγελο του Γιούρι Γκαγκάριν: Η Μόσχα γιορτάζει την Ημέρα του Κοσμοναύτη

Στις 12 Απριλίου η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα του Κοσμοναύτη. Την ημέρα αυτή, ακριβώς πριν από 55 χρόνια, το 1961, μπήκε σε τροχιά (γύρω από τη Γη) ο πρώτος άνθρωπος — ο Γιούρι Γκαγκάριν. Αυτό το γεγονός ήταν η αρχή της διαστημικής εποχής.

Η ρωσική διαστημική οδύσσεια

Φέτος, την Ημέρα του Κοσμοναύτη θα "στολίσουν" τη Μόσχα περισσότερες από 150 θεματικές αφίσες. Στις αφίσες απεικονίζεται ο διαστημικός πύραυλος «Βοστόκ» να πετά στα ύψη και να στέλνει μήνυμα στη σημερινή γενιά: "Σηκώστε ψηλά το κεφάλι!" Στο λογότυπο των εκδηλώσεων πρωταγωνιστεί ο Γιούρι Γκαγκάριν με το φημισμένο σε όλον τον κόσμο χαμόγελό του και τη φράση "Πάμε!".

Η αφίσα με τον διαστημικό πύραυλο που απογειώνεται θα βρίσκεται στις προσόψεις της Τσέντραλ Τέλεγκραρ, στην οδό Τβέρσκαγια, όπου ανά δέκα λεπτά θα μεταδίδεται βίντεο.
Για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας του Κοσμοναύτη έχουν τοποθετηθεί 50 θεματικές αφίσες σε στάσεις λεωφορείων στη Μόσχα.

Επιπλέον, η εικόνα του Γιούρι Γκαγκάριν θα εμφανιστεί σε εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς και σε 40 ψηφιακές οθόνες κατά μήκος των δρόμων της πρωτεύουσας.
Ομως και το μετρό της Μόσχας έχει προετοιμασθεί για την Ημέρα του Κοσμοναύτη: στις 12 Απριλίου, θα αναχωρήσει από τον σταθμό "Πολεζάεφσκαγια", το "διαστημικό" τρένο.

Πηγή: www.ria.ru