ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φιλίππα: η μικρή τίγρης που διέσωσαν οι κάτοικοι του χωριού Φιλίπποφκα
© Sputnik/Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλίππα: η μικρή τίγρης που διέσωσαν οι κάτοικοι του χωριού Φιλίπποφκα

Οι κάτοικοι του οικισμού Φιλλίποφκα στην περιοχή του Πριμόρσκ διέσωσαν μια νεογέννητη  τίγρη και πήραν την απόφαση με ψηφοφορία να της δώσουν το όνομα Φιλλίπα, ανακοίνωσε το τοπικό εθνικό πάρκο  «Η Γη της λεοπάρδαλης».

Η τεσσάρων μηνών τίγρης της περιοχής Αμούρ, βρέθηκε κοντά σε ανθρώπους στις 29 Δεκεμβρίου ενώ αναζητούσε τροφή, γλιτώνοντας από τα σκυλιά του χωριού που  παραλίγο θα την κατασπάραζαν. Οι κάτοικοι του χωριού Φιλλίποφκα, ενημέρωσαν τους αρμοδίους του εθνικού πάρκου «Η γη της λεοπάρδαλης», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στη έκκληση των κατοίκων και έσωσαν την μικρή τίγρη. Οι συνεργάτες του πάρκου έστειλαν το άγριο ζώο  στο Κέντρο αποκατάστασης και ανάρρωσης των τίγρεων και άλλων άγριων ζώων.     

«Την Ημέρα Καλής Γειτονίας, το εθνικό πάρκο, διοργάνωσε στο χωριό εκλογές, αφού στο τοπικό εκλογικό τμήμα υπήρχαν  ψηφοδέλτια, παραβάν και κάλπη για την ψηφοφορία. Η πλειοψηφία των κατοίκων, αποφάσισε να δώσει στην έξι μηνών τίγρη το όνομα Φιλλίπα, προς τιμή του χωριού, στο οποίο η αδύναμη τίγρης συνάντησε για καλή της τύχη καλούς ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του εθνικού πάρκου.    

Την παρούσα στιγμή η Φιλλίπα είναι καλά, απέβαλλε επιτυχώς τις συνήθειες που είχε ως η οικοδέσποινα της ταϊγκά και δε είναι πια ανήσυχη   επειδή  έχασε τη μητέρα της. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος αποκατάστασης θα επιστρέψει στην άγρια φύση, παρότι η πλήρης αποκατάσταση και ενηλικίωση της τιγρούλας, θα διαρκέσει περίπου ενάμιση χρόνο.    

Λίγες μέρες αργότερα οι κάτοικοι του χωριού Φιλλίποφκα βρήκαν μια ακόμη αδύναμη τιγρούλα, που έχασε τη μητέρα της. Δυστυχώς, η  μικρή αυτή τίγρούλα, για την οποία νόμιζαν ότι είναι αδερφή της άγριας τίγρης που είχαν οι ίδιοι κάτοικοι σώσει, δεν άντεξε τις συνέπειες  της πείνας, όπως και μια ακόμη νεογέννητη μικρή που βρέθηκε κοντά στο χωριό στα τέλη Ιανουαρίου.     

Πηγή: www.ria.ru