ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απευθείας γραμμή με τον Πούτιν: οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για την Σάβτσενκο αλλά για την κατάσταση των δρόμων
© Sputnik/Alexey Druzhinin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθείας γραμμή με τον Πούτιν: οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για την Σάβτσενκο αλλά για την κατάσταση των δρόμων

Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το εισόδημα τους και τις τιμές των φαρμάκων και λιγότερο για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία.

Όσοι συνεχίζουν να υποβάλλουν ερωτήματα στην «απευθείας γραμμή» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η υπόθεση της Ουκρανής πιλότου Ναντιέζντα Σάβτσενκο, στην οποία επιβλήθηκε από ρωσικό δικαστήριο η ποινή των 22 ετών κάθειρξης με την κατηγορία της δολοφονίας ρώσων δημοσιογράφων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είδα μέσα στις πολλές χιλιάδες ερωτήματα που έχουν σταλεί, ότι ο κόσμος δεν ρωτάει για την Σάβτσενκο, και δεν ρωτούν επίσης και από την Ουκρανία για την Σάβτσενκο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε, αν ο ρώσος πρόεδρος προτίθεται να θέσει το ζήτημα αυτό στην «απευθείας γραμμή». «Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή, δεν θα ήθελα να κάνω καμία πρόβλεψη, είναι ένας ελεύθερος διάλογος. Εάν το θέμα τον ενδιαφέρει, τότε θα το θέσει», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Λεβάντα Τσέντρ» οι ρώσοι θα ήθελαν περισσότερο να ρωτήσουν τον πρόεδρο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τα εισοδήματα τους, την ανεργία, τα κοινωνικά βοηθήματα, τις υψηλές τιμές στα φάρμακα και την δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Για τα ζητήματα αυτά ενδιαφέρεται το 28% των ρώσων.

Το 21% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα ρωτούσε τον Πούτιν για την οικονομική κατάσταση στην χώρα και την αύξηση των τιμών.

Το 13%, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των ζητημάτων, ενδιαφέρεται για τις συντάξεις, το 12% για την διαφθορά ενώ εκδηλώνει την δυσαρέσκεια του για την κυβέρνηση, το 11% ενδιαφέρεται για το στεγαστικό και τις παροχές κοινωνικής ωφέλειας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου, επιβεβαίωσε, επίσης, ότι, τα περισσότερα ερωτήματα που υποβάλλονται στην» απευθείας γραμμή» αφορούν τις παροχές κοινωνικής ωφέλειας, τους δρόμους και τις κοινωνικές παροχές.

Το 6% των ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της επιστήμης και της παιδείας, αλλά και για τα τοπικά και περιφερειακά προβλήματα. Το 4% των ρώσων θα ήθελαν να ρωτήσουν τον πρόεδρο για την κατάσταση των δρόμων, για τη συμπεριφορά των οδηγών, αλλά και για διεθνή θέματα
Αυτό που ενδιαφέρει λιγότερο τους ρώσους είναι η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι επικείμενες εκλογές και η προσωπική ζωή του ρώσου προέδρου. Για τα ζητήματα αυτά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ενδιαφέρεται μόνο το 1%. Εκτός των άλλων το 4% δεν θα ρωτούσε τον Πούτιν, η θεωρεί ότι είναι «ανώφελο να του θέσουν ερωτήματα».

Πηγή: με βάση τα στοιχεία του ria.ru