ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ορχήστρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα για την Ημέρα του Κοσμοναύτη
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ορχήστρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα για την Ημέρα του Κοσμοναύτη

Στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, στην Αθήνα, διοργανώθηκε εορταστική βραδιά προς τιμή της Ημέρας του Κοσμοναύτη.  Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ρωσίας Γκενάντι Μαζάεφ, καθώς και ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας υποπτέραρχος Αντώνης Αθανασίου.

Η ρωσική διαστημική οδύσσεια

Στη συναυλία που δόθηκε συμμετείχε η ορχήστρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έπαιξε έργα Ρώσων, Σοβιετικών και Ελλήνων συνθετών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία για τον Γιούρι Γκαγκάριν και την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού, Αλεξσάντρ Χαμένκο, υπενθύμισε ότι ο Γκαγκάριν είχε γίνει επίτιμος πολίτης της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Μαζάεφ, εξέφρασε την επιθυμία, να υπάρξει ένας έλληνας κοσμοναύτης που να επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Έχουμε μια πολύ στενού δεσμούς με την ελληνική πολεμική αεροπορίας. Η Ελλάδα διαθέτει  ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που προστατεύουν τον ειρηνικό ουρανό της. Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεργάζονται, άγρυπνοι φρουροί της ειρήνης», τόνισε ο ρώσος αξιωματούχος.

Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Αεροπορίας, Αντώνης Αθανασίου, δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν πάντα μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα στον τομέα της κατάκτησης του διαστήματος. «Οι μάχιμοι πιλότοι μας είχαν πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με το διάστημα και θυμόμαστε πάντα με ευλάβεια οτιδήποτε αφορά τις διαστημικές πτήσεις, επειδή πετάμε καθημερινά στα όρια του. Οι περισσότεροι αστροναύτες προέρχονται από την πολεμική αεροπορία… Η μελέτη του ανεξερεύνητου αυτού χώρου που μας περιβάλλει, είναι ύψιστος στόχο μας», δήλωσε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Αεροπορίας.

Με την ευκαιρία της 55ης επετείου από την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, το Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας καθώς και διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής.

Πηγή: www.ria.ru