ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Οίκος Εθνοτήτων Mόσχας θα συμμετάσχει στο «Αθάνατο σύνταγμα»
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Οίκος Εθνοτήτων Mόσχας θα συμμετάσχει στο «Αθάνατο σύνταγμα»

Στις 9 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα η δράση «Αθάνατο σύνταγμα — Πορεία των αθανάτων». Ο Οίκος Εθνοτήτων στη Μόσχα προσκαλεί τους εκπροσώπους των δημόσιων οργανισμών της ρωσικής πρωτεύουσας και τους συγγενείς των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (σ.σ. Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο), να συμμετάσχουν στη δράση και στη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Το «Αθάνατο σύνταγμα” μετατρέπεται σε διεθνές κοινωνικό δίκτυο

Οπως υπενθύμισε η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, Θεοδώρα Γιαννίτση, οι δύο λαοί, Ελληνες και Ρώσοι, βρίσκονταν πάντα στην ίδια πλευρά των οδοφραγμάτων. Οι δύο χώρες μοιράζονται μια κοινή πίστη, μια κοινή νοοτροπία, μια κοινή κοσμοθεωρία και κατανόηση του κόσμου. «Έτσι, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι λαοί μας πολέμησαν μαζί ενάντια στο φασισμό, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, για την αυτοδιάθεση, για την αυτάρκεια, για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε η κ. Γιαννίτση.

«Το Αθάνατο σύνταγμα» — είναι μία κοινωνική, δημόσια, δράση, η οποία έχει τη μορφή παρέλασης ανθρώπων που κρατούν φωτογραφίες συγγενών τους που συμμετείχαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η δράση πραγματοποιείται στις 9 Μαΐου — Ημέρα της Νίκης- στη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο Τομσκ το 2012, όπου στην κεντρική λεωφόρο της πόλης συγκεντρώθηκαν πάνω από 6000 άτομα, κρατώντας 2.000 φωτογραφίες αυτών που συμμετείχαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2013 η δράση πραγματοποιήθηκε σε 120 πόλεις της Ρωσίας, και το 2014 σε 500 ρωσικές πόλεις και, συνολικά, επτά χώρες. Το 2015 η πορεία του «Αθάνατου Συντάγματος» παρήλασε στην Κόκκινη Πλατεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το 2015 περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία αυτή του «Αθάνατου συντάγματος» σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Πηγή: www.ria.ru