ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το θέμα του “γενικού κειμένου υπαγόρευσης" θα είναι ο αρχαίος κόσμος
© Sputnik/ Pavel Lisitsyn
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το θέμα του “γενικού κειμένου υπαγόρευσης" θα είναι ο αρχαίος κόσμος

Φέτος το θέμα του «γενικού κειμένου υπαγόρευσης" θα είναι ο αρχαίος κόσμος, είπε ο συγγραφέας του κειμένου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντρέι Ουσάτσεφ. "Το κείμενο είναι από τα κοινά μας βιβλία με τον συγγραφέα Αλεκσέι Ντμιτρίεφ. Αρχικά το κείμενο είχε τίτλο "Ο αρχαίος, αρχαίος, αρχαίος κόσμος. Μαθήματα ιστορίας". Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο που ποτέ δεν έχει δημοσιευθεί, τώρα, χάρη στο «γενικό κείμενο υπαγόρευσης», θα πάρει κάποια ώθηση, ελπίζω ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο- Σεπτέμβριο», — είπε ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας εξήγησε ότι το γενικό κείμενο υπαγόρευσης είναι για τους αρχαίους πολιτισμούς, την αρχαία Ελλάδα, τους Σουμέριους, τους Αιγύπτιους, την Ατλαντίδα. Από ένα μεγάλο κείμενο ελήφθησαν τρία αποσπάσματα, τα οποία υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.

Διαγωνισμός ρωσικής γλώσσας εν πλω

"Όταν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στο έργο, εγώ αιφνιδιάστηκα. Τα βιβλία μου είναι αρκετά απλά, και πιστεύω ότι κάθε μαθητής της 2-3ης τάξης μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία. Είπα ότι δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για αυτό, αλλά οι ειδικοί και όλοι οι άλλοι ήταν πιεστικοί και έτσι βρήκαμε το κείμενο, από το οποίο μπορούμε να κάνουμε κάτι κατάλληλο για το διαγωνισμό »- είπε ο Ουσάτσεφ. Προσέθεσε δε, ότι, οι φιλόλογοι τον έσωσαν "περιπλέκοντας" το αρχικό κείμενο.

Ο διαγωνισμός "γενικό κείμενο υπαγόρευσης» είναι μία ετήσια εκπαιδευτική δράση με τη μορφή της εθελοντικής υπαγόρευσης για όσους το επιθυμούν.

Σκοπό έχει να επιτρέπει σε κάθε άτομο να ελέγξει τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και να αφυπνίσει το ενδιαφέρον για την παιδεία. Η ιδέα της εθελοντικής υπαγόρευσης για όλους όσους το επιθυμούν, γεννήθηκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου.

Πέρυσι, ο συγγραφέας του διαγωνισμού «Γενική υπαγόρευση» ήταν ο Ρώσος μυθιστοριογράφος και ειδικός στην αρχαία λογοτεχνία Γιεβγένι Βανταλάσκιν, του οποίου το μυθιστόρημα, "Λαβρ" (Δάφνη), το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο "Μεγάλο βιβλίο".

Τα προηγούμενα χρόνια, τα κείμενα ετοίμασαν γνωστοί συγγραφείς όμως Αλεξέϊ Ιβανόφ, Μπόρις Στρουγάτσκ, Ντμίτρι Μπίκαφ, Πσόι Κορολένκο, Ζάχαρ Πριλεπίν, Ντίνα Ρούμπινα.

Πηγή: www.ria.ru