ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το σύστημα ασφαλείας του μετρό της Μόσχας θα σκανάρει τα πρόσωπα επιβατών
© Sputnik/ Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σύστημα ασφαλείας του μετρό της Μόσχας θα σκανάρει τα πρόσωπα επιβατών

Το νέο σύστημα ασφαλείας του μετρό της Μόσχας θα μπορεί να σκανάρει τα πρόσωπα των επιβατών, και στη συνέχεια να τα ελέγξει σε συνδυασμό με τη βάση δεδομένων της αστυνομίας, δήλωσε στην εφημερίδα «Ισβέστια» ο διευθυντής του μετρό της Μόσχας Ντμίτρι Πεγκόφ.

«Προγραμματίζουμε να θέσουμε σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους, ένα σύστημα έξυπνης βιντεοπαρακολούθησης… Οι κάμερες που υπάρχουν σήμερα, είναι απλώς ένα ‘τηλεοπτικό' σήμα και τίποτα άλλο. Το μέγιστο που μπορούν να κάνουν είναι να καταγράφουν επί δώδεκα ώρες. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ξεπερασμένος, η τεχνολογική πρόοδος από τότε έχει προχωρήσει παρά πολύ. Οι νέες κάμερες θα σκανάρουν το πρόσωπο του κάθε επιβάτη στην είσοδο, θα τον παρακολουθούν στη συνέχεια, και θα βοηθούν κατ' αυτόν τον τρόπο και τους αστυνομικούς και τους επιθεωρητές των υπηρεσιών ασφάλειας στην υπεύθυνη δουλειά τους», δήλωσε ο κ. Πεγκόφ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στη συνέχεια οι κάμερες θα μπορούν να ελέγχουν τα πρόσωπα σε συνδυασμό με τις βάσεις δεδομένων που διαθέτουν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο αρχικά, το σύστημα θα εντοπίζει το συγκεκριμένο άτομο τη στιγμή που εισέρχεται και τη στιγμή που εξέρχεται από το μετρό, θα καταγράφει τη διάρκεια παραμονής του στην πλατφόρμα ή σε άλλο χώρο και θα εντοπίζει αντικείμενα που παραμένουν αμετακίνητα στο ίδιο σημείο.

«Θα παρακολουθούνται και τα άτομα με ανάρμοστη συμπεριφορά (π.χ. άτομα που χειρονομούν με επιθετική συμπεριφορά), όπως και άτομα που προσπαθούν να αποκρύψουν κάτω από τα ρούχα τους ογκώδη αντικείμενα. Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στο πρόγραμμα και θα καταγράφονται αυτόματα», δήλωσε στη συνέντευξή του στην «Ισβέστια» ο διευθυντής του μετρό της Μόσχας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πεγκόφ, το νέο αυτό σύστημα προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν αναλάβει όλοι οι ανάδοχοι του έργου.

Πηγή: www.ria.ru