ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βομβαρδιστικά Су-34 άρχισαν να βομβαρδίζουν κομμάτια πάγου στην περιοχή του Αρχάγγελου
© Sputnik/Grigory Sysoev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βομβαρδιστικά Су-34 άρχισαν να βομβαρδίζουν κομμάτια πάγου στην περιοχή του Αρχάγγελου

Βομβαρδιστικά αεροπλάνα Su-34 "χτύπησαν" τη Δευτέρα όγκους πάγου στις όχθες του ποταμού Ντβινά στην περιοχή Αρχάγγελσκ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Δύο βομβαρδιστικά Su-34 κατάφεραν εναλλάξ δύο ισχυρά "χτυπήματα" στους όγκους πάγκου στην περιοχή Καμπιλίνσκ, στον βόρειο Ντβιν, στην περιοχή του Αρχάγγελσκ », είπε ο υπεύθυνος τύπου.

Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο σε διάστημα εντός 20 λεπτών, γεγονός που επέτρεψε στο πλήρωμα να κάνει τις απαραίτητες κλήσεις για τον "βομβαρδισμό" των πάγων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν βόμβες εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.  Η περιοχή όπου έγιναν τα χτυπήματα επιλέχθηκε για λόγους ασφαλείας: σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει ανθρώπινος οικισμός.

Επίσης, τα στρατιωτικά αεροπλάνα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των όγκων πάγου και στην περιοχή του Βόλογκοντ, σε όλη την περιοχή η οποία λόγω των καταστρογικών πλημμυρών, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, συνταγματάρχης, Ιγκόρ Μουγκίναφ, τα δύο βομβαρδιστικά Су-34 προσγειώθηκαν σε ένα από τα αεροδρόμια της περιοχής της Καρελίας και άρχισαν προετοιμασίες για τα "χτυπήματα".

Σύμφωνα με τον Μουγκίναφ, στην περιοχή Βελίκυι Ουστιούκ, πυροβολητές αεροσκαφών και μηχανικοί εξερευνούν τους όγκους των πάγων, καταγράφουν τις συντεταγμένες, προκειμένου να κατευθύνουν μετά τα βομβαρδιστικά για να "χτυπήσουν" τους πάγους.

Μαζί με τα βομβαρδιστικά έτοιμα να πετάξουν είναι και δύο ελικόπτερα  Ми-8, από την περιοχή του Λένινγκραντ, ενώ ολόκληρη η ομάδα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που συμμετέχει στη εξάλειψη  των πάγων, αποτελείται από 100 στρατιωτικούς και 20 μονάδες οπλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πηγή: www.ria.ru